Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Skydda Däck båttrailer Tips

Det är lätt att glömma att upprätthålla däcken på din båttrailer, men däck misslyckande kan leda till en allvarlig olycka, speciellt om du bogserar din båt på motorvägen. En olycka kan allvarligt skada din bil och din båt, för att inte nämna andra fordon och personskador. Det finns ett antal små saker du kan göra för att garantera säkerhet och tillförlitlighet. Pressure

skillnad bildäck, är släpvagn däck avsedda att fyllas med luft till det högsta tryckklass. Underinflated däck omfattas av sidoväggen misslyckande, eftersom däcken kan bukta ut på sidorna. Däcktrycket bör kontrolleras när däcken är kalla, inte efter att de har körts. Felaktig däck inflationen är den vanligaste orsaken till släpvagn däck misslyckande, enligt DiscountTire.com.
Användning

Lyd era däckens hastighetsklass. Aldrig överstiga 65 mph. När du startar din båt, hålla dina däck nedsänkta så lite som möjligt, särskilt i saltvatten, vilket kan försämra dina däck. Kontrollera dina däck innan varje bogsera och fela på sidan av försiktighet när tecken på slitage är uppenbara.
Livslängd

skillnad bildäck, är släpvagn däck konstruerade bytas ut inom tre eller fyra år, oavsett hur mycket slitbanan kvar. Sidoväggarna kommer att spricka och visa ålder långt innan slitbanan slits ut eftersom de inte används varje dag som bildäck. I händelse av att en av dina däck på en dubbel-axel släpvagn misslyckas, bör båda däcken på den sidan bytas, däcket som inte misslyckas sannolikt var överbelastad under tiden den andra misslyckades
Rengöringsmedel

Vissa hushåll och fordonsindustrin rengöringsmedel bör inte användas på släpvagnens däck. De kan försämras den skyddande vax på däck, vilket i sin tur accelererar sönderdelningen av gummiblandning. Regelbunden biltvätt tvål bör användas, orsakar rapporter Titel-3.com.
Förvaring

Sunlight slitage på dina däck. Om du lagrar din släpvagn förvaras utomhus bruk däck omfattar att skugga däcken. Den täcker finns i en mängd olika stilar, inklusive snap-on stil används för covercraft TireSavers. De kommer att skydda från smuts, sot och ultravioletta strålar, som kan bryta ner gummit i däcken.
P Om du lagrar din trailer för en längre tid, under vintern till exempel, använder trailer uttagen till prop släpvagn upp. Detta kommer att minska sannolikheten för platta fläckar bildas på dina däck från att vara stillasittande under en lång tidsperiod. Om du inte har trailer jack, flytta vagnen regelbundet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148630.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.