Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en 5-Speed ​​Mer bränsleeffektivt

Gas fluktuerar vilt och kan stiga till astronomiska höjder med nästan ingen förvarning. Att köra en manuell växellåda kan vara en livräddare när du försöker att undvika överraskningar vid pumpen. Genom att veta lite mer om hur man kör en 5-växlad manuell växellåda mer effektivt, kommer du att spara pengar vid pumpen och skära ned på löpande underhållet samt. Instruktioner
1

Hitta rätt växel för rätt roll. Varje redskap har en särskild roll i bilens växellåda, och veta vilka redskap används för vilken situation kommer att spara gas och kommer att skära ner på slitage på din motor. Även om det är möjligt att gå från en död stopp på andra växeln, är första växeln mest bränsleeffektiva för den rollen. Likaså, medan det är möjligt att kryssa motorvägarna i fjärde växeln, låter femte växeln din bil att färdas i höga hastigheter med mer effektivitet. Tredje eller fjärde växeln kan vara mer effektivt för stadskörning, eftersom den femte växeln är inte så lyhörd för behoven av acceleration eller nedväxling.
2

Vet hur man nedväxling. Många människor som kör manuella växellådor tar bilen i friläge när man närmar sig ett stoppljus eller korsning och bromsa. Istället, lägga i en lägre växel när du tar bort foten från gaspedalen, men varvräknaren (som mätare som mäter varv per minut (RPM) i motorn) kommer att spika upp, är det faktiskt energi som överförs till din motor från din rörelse och inte använder några mer bensin än att ta ur växeln. Fordonet kommer att bromsa, spara dina bromsar och gör att du kan behålla kontrollen över bilen vid en nödsituation kommer upp.
3

Veta när man ska vara "neutrala". Att ta bilen ur växeln (dvs, sätta den i neutral) kan vara en stor gas sparare. När du är på en nedförsbacke, ta ur växeln och låta bilen till kust, upprätthålla hastigheten när du glider längs. Till skillnad nedväxling, är poängen med att gå till neutralläge för att hålla rätt hastighet när du använder gravitationen för att komplettera bilens rörelse. Till exempel om det är en blåsig väg på väg till jobbet eller hem (och det finns inga hållplatser), sedan ta bilen ut ur växeln gör det att hålla rätt hastighet utan att använda någon mer gas än tomgång vid stillastående skulle förbruka .
4

Titta på varvräknaren. Varvräknaren mäter hur hårt din motor fungerar genom att hålla koll på de varv per minut (RPM) på vevaxeln (den del av motorn som översätter motorns förbränning i rörelse framåt och bakåt). Låga varvtal, i allmänhet, är bra för gas körsträcka eftersom det innebär att din motor arbetar mindre eftersom mindre bensin pumpas in i den. Å andra sidan, om du sätter bilen i fel lågväxel (säg, sätta bilen i tredje växeln när du ska vara i första), kommer din motor förbrukar mer bensin vid lägre varvtal än det skulle göra om du var i rätt redskap med en högre varvtal. Om din motor "ryser" eller verkar trög, växla, eftersom du slösar bensin. Om motorn "varvar" mycket hög (som är 4000 RPM eller högre) som du också slösa bensin som mer bensin pumpas in i motorn för att öka hastigheten på bilen utanför sin maximala verkningsgrad (normalt ca 55-65 mph, men kan variera beroende på din bil).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148013.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.