Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Alley Dock en 70-Foot Tractor-Trailer

Alley dockning en 70-fots traktor-trailer är inte annorlunda från gränden dockning en 50-fots traktor och släp. Alley dockning, som namnet antyder, betyder att backa in i ett trångt utrymme eller mellan två andra fordon på en 90-graders vinkel. Det betyder inte nödvändigtvis att backa in i en docka i en gränd. Alley dockning en traktor-trailer är en av de svåraste sakerna för en ny drivrutin för att lära sig. Att bli skickliga på manövern tar tid, övning och tålamod. Instruktioner
1

Dra 70-fots traktor och släp i position att göra gränden dockningsmanövern från förarsidan. Se till att släpvagnens hjul är bara förbi målet gränden-dockningsmanövern. Titta in backspeglarna för att säkerställa att det inte finns någon trafik bakom trailern eller någon trafik i mötande körfält.
2

Sätt trucken i den lägsta kategorin, backväxel och börja backa upp, följa instruktionerna i bruksanvisningen.
3

Vrid ratten hela vägen till höger för att sätta traktor och släp till en fällkniv konfiguration, skjuta framför trailern till vänster när de observeras från framsidan av vagnen. Håll hjulet vänt åt höger, upprätthålla en 90-graders vinkel mellan traktor och släpvagn tills släpet börjar att anpassa sig till målet dockan.
4

Jaga trailern genom att vrida ratten så småningom tillbaka till vänster som släpet börjar att anpassa sig till målet. Samordna jagar vagnen med anpassningen av den bakre delen av släpvagnen till målet.
5

Vrid ratten till höger som traktor och vagn blir i linje med varandra och i linje med alley- dockning mål.
6

Backa långsamt traktor och släp tills släpet vidrör bryggan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149471.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.