Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad är effekten av ett högt däcktryck?

Högt däcktryck kan ha en negativ inverkan på en bils prestanda, hantering och komfort. Det kan också negativt påverka däckens livslängd och orsaka ytterligare problem för bilen, dess förare och passagerare. Vad är högt däcktryck?

Högt däcktryck är något över en bil tillverkarens rekommenderade mängd tryck i bilens däck.
Vad högt däcktryck Har

Hög däcktryck orsakar förlust av dragkraft eftersom mindre av däcket är i kontakt med vägens yta. Det kan också negativt påverka broms-tid och avstånd och ge felaktiga körsträcka avläsningar för bränsleförbrukningen. Dessutom gör det möjlighet till katastrofala punktering mer sannolikt när slår oväntade vägar hinder såsom gropar.
Hur Mät rätt däcktryck


Det är bäst att använda en hög kvalitet, noggrann lufttrycksmätare. Du bör kontrollera däcken när de är kalla, innan du ställer ut på en resa. Däck trycket mäts i pounds per kvadrattum, eller PSI. Den lämpliga PSI för bilens däck är noterat i bilens handbok och på en panel som ligger i bilen, oftast inne förarsidan dörrposten. PSI siffrorna på en däcksidan visar maximalt tryck den kan stå, inte det rekommenderade trycket. PSI rekommendationerna varierar beroende på fordon och tillverkare.
Lågt däcktryck

lågt däcktryck kan vara precis lika dålig som högt däcktryck. Mer av däckets yta är i kontakt med vägen, vilket kan leda till överhettning och för tidigt slitage. Lågtryck skapar också större rullmotstånd, vilket minskar bränsleförbrukningen.
Kollar Däck

däcktrycket ändras med temperaturen, så det är viktigt att kontrollera däcktrycket ofta . Allmänna skick däcken bör bedömas också. Onormalt slitage kan finnas anledning till oro, och kan vara ett tecken på andra problem. Kontrollera däcken ofta kan göra det lättare att förbereda sig för när de behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148279.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.