Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Kan inte ta bort nyckeln på en Saab

Saab Company i Sverige började göra flygplan innan den utvidgades till att göra bilar. Så småningom Saab sålde sina verksamheter biltillverkning till General Motors så det kunde koncentrera sig på sitt flygplan verksamhet. På grund av sin mycket slitstarka motor, kan många av de äldre Saabar fortfarande ses på amerikanska gator och motorvägar. Men Saab-ägare, speciellt ägare av äldre modeller, måste vara medvetna om problem med nyckeln, som svårigheter att ta bort den från tändningen efter att motorn har stängts av. Saker du behöver
magnet
Spetstång
Extra nyckel
Visa fler instruktioner
fastnat nycklar
1

Kontrollera att du har minst ett extra nyckel hela tiden eftersom ersätta Saab nycklar på senare-modellbilar är mycket dyrt. Kostnad med en befintlig nyckel är över $ 100, medan om du förlorar båda nycklarna, kommer kostnaden för att ersätta överstiga $ 1000.
2

Vrid motorn igen. Det centrala problemet dyker oftast upp i standardmodeller efter det att motorn är avstängd och operatören försöker dra ut nyckeln ur tändningen. På äldre modeller med standard transmissioner, är tändningen på golvet mellan sätena. Addera 3

Sätt transmissionen i backen. I Saabs, är backväxeln funnit genom att skjuta stickshift hårt åt höger och sedan dra spaken rakt bakåt mot den bakre delen av bilen. Erfarna förare kan känna växlingen går på plats när stick spaken skjuts bakåt.
4

Stäng av motorn och ta försiktigt bort nyckeln. Om nyckeln inte kan tas bort, starta motorn igen.
5

Sätt bilen i friläge och sedan dubbelklicka skifta kopplingspedalen innan du försöker sätta växeln i omvänd. Dubbla skift innebär kopplingspedalen i golvet och sedan hålla den där i några sekunder. Släpp sedan kopplingspedalen. Nu ned pedalen en andra gång och sedan försöka placera växelspaken bakåt. Använd lite kraft men inte för mycket.
6

Stäng av motorn och försöker dra ut nyckeln. Var noga med att vicka på nyckeln lite före borttagning. Om detta misslyckas, använd din extra nyckel för att låsa upp bilen och ringa en bärgningsbil. Stanna med bilen tills lastbilen anländer. En möjlighet är att din sändning har fastnat, och en erfaren mekaniker kanske kan lossa den för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148817.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.