Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en Toyota Into 4WD

Fyra-hjulsdrivna kapacitet tillåter ett fordons motor för att ge ström till alla fyra hjulen, vilket bidrar till att förbättra dragkraft i en mängd olika körförhållanden inklusive snö och lera. Toyota tillverkar ett brett spektrum av fyra-hjulsdrivna fordon inklusive pickuper och terrängbilar. Även det särskilda förfarandet för ingrepp fyra-wheel-drive varierar beroende på modell år och göra, kommer en snabb utvärdering av din Toyota hjälpa dig att avgöra ett korrekt förfarande för ett visst fordon. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Titta över det inre av Toyota fyra-hjulsdrivna fordon. Ta reda på om fordonet är utrustat med en överföring spak eller fyra-hjulsdrivna switch. Överför spakarna ser ut ungefär som en vanlig växelspak och är oftast på golvet i fordonet nära mittkonsolen. Fyra-hjulsdrivna växlar kan utgöras av knapparna eller rattar som visar när ett fordon är i två-eller fyrhjulsdrift.
2

Placera Toyota i parken, och flytta antingen överföringen spak eller omkopplare på "4WD" läge. Håll utkik efter en fyra-wheel-drive indikatorlampan att lysa på instrumentpanelen.
3

Lås fria hjulnaven, på framsidan av fordonet, efter lämpligt förfarande. Många nyare Toyotas är utrustade med automatisk låsning hubbar, dvs när växellådan är engagerad i fyrhjulsdrift, kommer naven låser sig. Annars makt låsning hubbar kräver att föraren trycka en extra knapp i kupén för att underlätta låsning av naven. Ett tredje alternativ, vanligt i äldre årsmodeller, är att nav manuellt låsas. Att manuellt låsa en Toyotas nav, lämna bilen och vrider på knappen på navaggregatet av varje framhjul 180 grader med hjälp av fingrarna eller en platt skruvmejsel.
4

Provkör fordonet för att säkerställa fyrhjulsdrift har anlitat. Om du känner att bilen inte är hantering som det ska, upprepa procedurerna att engagera fyrhjulsdrift för ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149108.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.