Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en CVT-växellåda

Den kontinuerligt variabel transmission (CVT) är en relativt ny företeelse i bilvärlden. Begreppet överföring av ström via remmar istället för kugghjul för att ge ett oändligt antal utväxlingar har funnits i århundraden, men CVT har bara varit i allmänt bruk i bilar sedan 1990-talet. Tack vare den ökande fokus på bränsleeffektivitet, dessa steglösa transmissioner blir allt vanligare. När den används i moderna stadsjeepar och fordon crossover, konsumenter som dra släpvagnar kan vara oroliga korrekt underhåll och användning. Den goda nyheten är att bogsering med en CVT är inte annorlunda än bogsering med en konventionell växellåda. Saker du behöver
mottagare eller kulkoppling betyget för ditt fordon
fyra stift kablage
Visa fler instruktioner
1

Installera receivern eller kulan. Om du inte är bekväm bultning skumt på dig själv, kommer de flesta trailer hyra butiker installera det åt dig. Den skumt kommer att vara permanent fäst för framtida bruk.
2

Installera sele släpvagnskablage, enligt tillverkarens instruktioner.
3

fästa släpets till bogsera fordon genom att sänka tungan över kulans och låsa den på plats. Anslut fyra stift ledningsnätet till motsvarande uttag på dragfordonet, och bifoga säkerhets kedjorna.
4

Drive med CVT i "D"-läget. Det finns ingen anledning att låsa in den i en specifik växel.
5

Kontrollera motorns temperatur periodvis under körning för att säkerställa att bogsera fordonet inte körs onormalt varm.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149256.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.