Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Chevy Corvette i Snow

Chevrolet Corvette, huruvida en vintage exempel eller ett nytt, är en snabb, rolig bil att köra. Men det är en sportbil som slutligen är avsedd att köras huvudsakligen i vackert väder. En låg ställning, breda däck och massor av hästkrafter och vridmoment alla konspirerar för att göra Corvette ganska utmanande att köra i snön. Inte för att det är omöjligt. Precis som alla bil, kan en Corvette köras i snö, så länge det inte är så djupt att bilens nos fungerar mer som en plog. Instruktioner
1

Feather gasreglaget. Corvette är bakhjulsdriven och har en massa vridmoment från sin V8. När du tar ut från en hållplats i snön, fjäder gasreglaget mycket lätt att undvika hjulspinn. Gör inte mosa på gasen. Om du känner däcken börjar snurra, lyft försiktigt bort av gasen tills dragkraft återfått. Mycket progressivt
2

Bromsar och ge gott om tid att sluta. Nyare Corvetter har mycket goda låsningsfria bromssystem (ABS) som förhindrar att bromsarna låser sig under panik slutar och när det finns lite dragkraft. Dock kommer ABS sparar inte på om det finns en hel del snö på marken. Tillåt dig själv gott om tid att sakta ner, titta långt framför dig för något som du kan krascha in ska du inte bromsa snart nog.
3

Corner långsamt. Gå inte runt hörn snabbt. Däcken på en Corvette har en bred, platt kontakt patch (den del som i kontakt med vägen) och är inte riktigt utformade med snö i åtanke. Också, börja inte acceleration ut ur kurvor tills Corvette pekar rakt eller om du är säker på att du har tillräckligt med dragkraft för att undvika att snurra ut från de bakre däcken förlorar sitt grepp.
4

Lämna drivkraft och stabilitet kontroll på om din Corvette är utrustad med den här funktionen. Detta gäller mer till moderna exempel. Inaktivera inte det här, eftersom det kommer helt enkelt göra bilen svårare att kontrollera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148304.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.