Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Instruktioner om kör en pinne skift

En pinne skift hänvisar till en standard växellåda. Att köra ett fordon med en vanlig växellåda är helt annorlunda än att köra ett fordon med automatisk växellåda. Standarden transmissionen består av kugghjul och kopplingar som kräver att växelspaken att förflytta kugghjulen. Växlarna insidan av standardväxellåda kräver hjälp av kopplingen för att kunna flytta. De flesta stick skift är utrustade med en tre eller fyra redskap standardväxellåda beroende på märke och modell av fordon. Saker du behöver
Körkort
Visa fler instruktioner
1

Sitt i förarsätet och lås bältet omkring dig.
2 < p> Leta reda på de tre pedalerna på brädan. Pedalen längst till höger är gaspedalen. Pedalen i mitten är bromspedalen och pedalen längst till vänster är kopplingspedalen. Växelspaken kan endast flytta de redskap om kopplingen trycks inåt.
3

Inspektera diagrammet runt växelspaken. Diagrammet ger dig rätt skiftande riktningar genom växlarna. Diagrammet kommer att numreras antingen ett till tre eller ett till fyra. Siffrorna representerar i de olika växlarna. Diagrammet också kommer att visa de platser där varje redskap.
4

Skjut kopplingen helt till golvet med din vänstra fot och håll ner bromspedalen med höger fot. Flytta växelspaken till den första växeln plats på schemat.
5

Dra runt motorn och sakta låta kopplingspedalen för att komma tillbaka upp tills fordonet börjar röra sig framåt. När fordonet börjar röra sig framåt, ta bort din högra fot från bromspedalen och tryck långsamt in gasen i medan långsamt släppa upp kopplingspedalen. Fordonet kommer att fortsätta att gå framåt.
6

Fortsätt köra fordonet i första växeln tills RPM på instrumentbrädan mätaren når 3000 RPM. Ta bort foten från gaspedalen och tryck kopplingen helt till golvet. Flytta växelspaken till den andra växeln plats på schemat. Långsamt släpper kopplingen samtidigt som gaspedalen samtidigt.
7

Kör fordonet tills RPM når 3.000 igen. Ta bort foten från gaspedalen och tryck kopplingen helt till golvet. Flytta växelspaken till den tredje växeln plats på schemat. Långsamt släpper kopplingen samtidigt som gaspedalen samtidigt.
8

Kör fordonet tills RPM åter nå 3000. Ta bort foten från gaspedalen och tryck kopplingen helt till golvet. Flytta växelspaken till den fjärde växeln plats på schemat. Långsamt släpper kopplingen samtidigt som gaspedalen.
9

Tryck på bromspedalen och kopplingspedalen ner samtidigt när man kommer till ett stopp. Långsamt släpper kopplingen och tillämpa gaspedalen för att accelerera bilen igen till 3000 RPM innan växling genom växlarna.
10

Tryck kopplingen och bromspedalen in samtidigt och flytta växelspaken till "R"-läge, för att vända riktningen av fordonet. Långsamt släpper upp kopplingen medan långsamt tillämpa gaspedalen för att accelerera fordonet i omvänd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149310.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.