Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en manuell växellåda

Öva, öva, öva. Trycket på någon lära sig att köra en manuell växellåda kan vara överväldigande och skrämmande, speciellt när du lägger in en del trafik till lektionen. Det enklaste sättet att lära sig att köra en manuell växellåda är att ta bort dessa element. En stor övergiven parkeringsplats, en lantlig landsväg eller något i den stilen. När eleven blir bekväm med vad de ska göra med sina händer och fötter, så att de kan försöka att slå på gatorna, men även då, hålla lektioner under lågtrafik perioder. Att bygga upp deras självförtroende kommer att vara nyckeln till framgång Instruktioner
Hur man använder en manuell växellåda
1

På en plan, öppen yta, placera din högra fot på bromspedalen och lossa handbromsen Om den är inställd.
2

Placera växelspaken i första växeln.
3

Trampa ner kopplingspedalen med din vänstra fot och vrid startnyckeln till den. Ta din högra fot från bromspedalen. Om du är på en plan yta, kommer bilen rulla inte för mycket. Om det är tillräckligt öppen, fri från hinder, kommer det ingen roll. Nyckeln till att köra en pinne skift är att lära sig att stanna och gå på första växeln. Efter det, kommer alla andra redskap komma naturligt. Du kan slipa några från tid till annan i de högre växlarna, men lektion nr 1 rör och stoppa fordonet.
4

Applicera din högra fot till gaspedalen och applicera ett lätt tryck samtidigt försiktigt släppa din vänstra foten från kopplingspedalen samtidigt. Nyckeln till detta är att hitta den perfekta balansen. Ansök för mycket accelerator och du slira bakdäcken och ryck i fordonet. Låt kopplingen för snabbt utan tillräcklig accelerator och du kommer att stanna ute. Om du är i ett öppet område, fritt från trafik och hinder, ta din tid och det är OK att stall eller sladd däck. Försök och försök igen tills du får en känsla av balans som du behöver. Tills du får kläm på det här steget, det finns absolut ingen anledning att gå ut i trafiken och placera dig själv eller andra förare i potentiellt farliga situationer.
5

Starta och stoppa fordonet flera gånger tills du kan ta av i första växeln smidigt. Starta direkt från att stänga av bil utanför, starta det och sedan tar fart. En annan bra första dagen lektion när du erövra denna uppgift skulle vara att parkera fordonet på en liten lutning och försöker ta bort från lutningen. Detta kommer att bli mer utmanande, eftersom den andra du släpper bromspedalen för att accelerera, är fordonet kommer att börja rulla bakåt nedför lutningen tills du släpper kopplingen och lägg i växeln. När du har start och stopp i första växeln ner, då, och endast då, skulle det vara rekommenderat att slå på gatorna (på lågtrafikerade perioder) eller landsvägar att öva växling genom andra redskap.
6

Utför samma procedur i backväxeln. Även detta kommer att hjälpa dig med att söka balansen i detta fordon. Gör detta i samma område så att du kan ta din tid och inte känna sig pressad med lokal trafik eller hinder. På varvräknaren
7

uppmärksam och lyssna till ljudet av motorn. Båda dessa enheter kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta balansen mellan hur mycket gaspedalen att gälla och då för att släppa kopplingen. Det finns en massa saker att överväga att lära när man kör en manuell växellåda för första gången, och placera dig i rätt miljö kommer att hjälpa dig oerhört.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148010.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.