Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Gas-Saving körteknik

gaspriserna fortsätter att stiga under det första decenniet av det 21-talet, och alla är ute efter sätt att spara en pengar vid pumpen. För att få bra gas körsträcka, rekommenderar US Department of Energy att hålla din bil i gott skick, att kombinera resor, att välja en mer effektiv bil, och köra mer effektivt. Även om det kanske inte är i din budget för att köpa en ny bränslesnål bil, kan du ändra hur du kör din nuvarande bil för att göra den så bränslesnål som möjligt. Kör inte

Enligt US Department of Energy, aggressiv körning som fortkörning, snabb acceleration och inbromsning kan "sänka din gas körsträcka med 33 procent på motorvägshastigheter och med 5 procent på stan." Ju snabbare din bil går, desto mer drar den skapar, vilket orsakar en ökning av bränsleförbrukningen. Varje bil har en annan hastighet för optimal bränsleekonomi, men för de flesta bilar, gas körsträcka oftast minskar snabbt över 60 mph.
Med bromsarna Sparsamt

En bil använder mest gas medan den accelererar. När en bil är i rörelse, behöver den inte mycket bränsle för att hålla igång. Därför, för att förbättra din gas körsträcka, bör du hålla rida smidigt. När du kör i trafiken, kör vid lägre hastigheter och upprätthålla ett längre avstånd till bilen framför dig. Undvik att trycka på bromsen för att bromsa bilen. När du bromsar, måste du slå av gasen för att skynda tillbaka upp, alltså använda mer bränsle.
Använd Farthållare

Eftersom bilar använder mest gas och accelererat, är det vettigt att hålla bilen går på en konsekvent hastighet. Använd bilens funktion farthållare på motorvägar för att undvika att trycka upprepade gånger på gaspedalen.
Inflate Däck

Håll dina däck pumpade till den rekommenderade nivån. Detta minskar mängden av däck som kommer i kontakt med vägen och minskar den totala friktion. Bilens motor kommer inte behöver arbeta så hårt för att accelerera, och du kommer att spara lite på gasförbrukning.
Minska Vikt

bort onödiga filer från din bil. Bilar som transporterar mer tyngd använder mer gas än de som bär mindre vikt. Om du har en extra 100 pounds i bilen, kan den gas körsträcka minskas med upp till 2 procent, rapporterar US Department of Energy. Också överväga att ta bort bagage eller skidhållare från toppen av din bil när den inte används. Detta inte bara ger tyngd till fordonet men skapar också friktion.
Drive Mindre

Det bästa sättet att minska bränsleförbrukningen är att köra din bil mer sällan. När det är möjligt, till bilpool med andra arbeta och kombinera gas kostnader. När du kör runt staden, kombinera så många ärenden till en resa som möjligt och plocka den kortaste vägen mellan platser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149428.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.