Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder Kedjor & dubbdäck på Ontario, Kanada Roads

Även om det inte riktigt lika snöigt som stereotyper skulle få förare tror, ​​gör den kanadensiska provinsen Ontario närvarande vissa utmaningar för vintern förare. Vintrarna är långa, med den första snön faller ofta i oktober och den sista i mars eller april. De är också kalla, med temperaturer på 0 grader Farenheit inte ovanligt. Det här vädret kan göra vägar och motorvägar ganska hala och farliga att köra på. Många förare montera vinterdäck på sin bil för säsongen. Däck reglar och kedjor är också ett alternativ, även om de endast är lagligt för vissa klasser av förare och vägar. Saker du behöver
Lätta däck dubbar
slirskydd
plast slirskydd
Körkort
bevis på adress
Visa fler instruktioner
dubbdäck

1

Leta upp din hemstad på en karta för att kontrollera din behörighet för dubbdäck. I Ontario, är de lagligt för invånare som bor någonstans norr eller i Parry Sound och Nipissing distrikten. Om du bor i dessa områden, kan du köra lagligt med dubbdäck någonstans i Ontario mellan 1 oktober och 30 april. Out-of-provinsen invånare kan också köra med dubbdäck överallt i Ontario i upp till 30 dagar. Södra Ontarians får inte använda dem alls, och riskera böter som uppgick till $ 1000 CAD per oktober 2010.
2

Köp lagliga dubbar eller dubbdäck. Endast lätta "skandinaviska" dubbar är lagliga i Ontario. Som av Oktober 2010, dubbdäck kostar mellan $ 90 till $ 150 CAD per däck, medan däck studding kit kostar runt $ 25 CAD per däck.
3

Montera reglarna eller dubbdäck och förses med ett bevis om adress hela tiden medan du kör med dem.
4

Kör försiktigt. Dubbdäck hjälpa din bil greppet vägen, men isiga förhållanden kommer fortfarande drastiskt påverka din stoppsträcka och kontroll samtidigt som du vrider.
Snökedjor
5

Drive på enskilda vägar. Slirskydd är olagligt på Ontario vägar, men Highway Traffic Act gäller inte för privat egendom. Du kan använda snökedjor, till exempel, på backcountry ATV linjer eller gård tillfartsvägar. Försök inte att köra på en motorväg med dem, eftersom du riskerar stora böter.
6

Köp plast slirskydd. Dessa gör mycket mindre skada på vägarna än metall sorter. Deras rättsliga ställning i Ontario är inte klarlagt, så det är ändå bäst att inte köra på allmän väg med dem på.
7

Linda kedjorna runt dina däck när du kör på mycket snöiga sträckor. Du kommer att behöva stoppa och ta bort dem om du träffar nakna trottoaren, eftersom detta kommer att skada kedjorna och vägen väldigt snabbt.
8

Pack snökedjor i din bil trunk för nödsituationer. Om du fastnar i djup snö, kan kedjorna hjälpa dig att få ut. Om du tar bort dem innan du fortsätter din resa, kommer du riskerar inte en trafik biljett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148792.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.