Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur sänka dieselförbrukningen i skolbussar

Att hitta sätt att sänka bränsleförbrukningen är ett växande problem för alla aspekter av transport företag som kommer att fortsätta att vara allt viktigare för många år framöver. Skolbussar kosta varje skoldistrikt tusentals dollar för att driva varje år, och detta belopp ökar som priset på diesel ökar. Medan skolbussar inte kan förkorta sina rutter eller reser mindre, det finns sätt att bussarna kan upprätthållas och användas för att förbättra den totala förbrukningen dieselbränsle. Instruktioner
1

Håll bussarna i topp körförhållanden. Gör regelbundna reparationer och följa en förebyggande underhållsplan. Den sämre skick en motor är, desto värre bränsle körsträcka det kommer att få eftersom det måste arbeta hårdare för att driva fordonet. Det har också visats att användning av vissa smörjmedel i axlar och drivlina kan förbättra bränsleekonomin.
2

Håll alla däcken korrekt uppblåsta och i gott skick. Däck som inte har rätt däcktryck kommer att skapa ytterligare friktion och motstånd, vilket orsakar en förlust i bränsleekonomi.
3

Fyll bussarna till full kapacitet. Bussen kommer att använda samma generella mängd bränsle om det är delvis full eller helt laddad, så det är viktigt för busslinjer att fylla bussarna till full kapacitet och inga tomma platser, om möjligt.
4

Gör mekaniska förbättringar för att spara bränsle ekonomi. Mekaniska uppgraderingar såsom en högpresterande dieselmotor eller en hybrid drivlina kan minska bränsleförbrukningen upp till uppskattningsvis 35 procent, enligt en studie utförd av National Research Council. Dessa uppgraderingar kommer att bli dyrt att börja med, men kan leda till betydande besparingar över den ekonomiska livslängden av bussen.
5

Ändra förarens beteende så att förarna är medvetna om bränsleekonomi. Förare kan förbättra bränsleekonomin genom att undvika täta snabb acceleration och stopp samt minimera den tid bussarna lämnas tomgång. Tomgångskörning i mer än tre minuter kommer att använda mer bränsle än att vända bilen på och av, även i dieselmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149201.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.