Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips på att köra en manuell Jeep Wrangler

Att köra en manuellt växlad Jeep Wrangler kan vara en utmaning, särskilt om du är ny på stick skift eller manövrera fordonet off-road för första gången. Bra koppling arbete kan göra eller bryta komma över ett hinder på spåret. På gatan, övning ger färdighet, och innan länge du hittar du inte ens tänka sig växlar. Håll Flat

Innan du tackla tar av på en kulle i din Jeep Wrangler, se till att du först har en bra känsla av kopplingen och där kugghjulen är på plana, raka gator. Körning i tung trafik kan verkligen kasta dig tills du är erfaren-bo på tomma gator för en stund. Dessutom, är det inte rekommenderas för en nybörjare att köra på våta eller hala gator eftersom exakta kopplingen arbete är nödvändigt. Om fordonet förlorar dragkraft saker kan få farliga snabbt.
Gas, koppling Out

Ge Jeep lite gas så du hör motorns varvtal går upp, och långsamt låta kopplingen upp tills fordonet börjar röra sig. På den tiden kan du försiktigt trycker på GAD pedalen samtidigt låta kopplingen ut i samma takt. När kopplingen är helt ute och din fot är utanför pedalen är Wrangler fullt engagerade i växel och du är fri att accelerera. När motorns varvtal når ca 3000 (för dem som har jeepar utan varvräknare, måste du spela efter gehör), är det dags att låta din fot bort av gasen och trampa ner kopplingspedalen. Flytta Wrangler in tvåans växel, och sedan börjar processen om igen.
Clutch fot på våning

köra med foten vilar på kopplingspedalen är en dålig vana att komma in. Att göra detta kan resultera i att du oavsiktligt trycka ned kopplingen så att skivan lossnar lätt och följesedlar, som snabbt kommer att förstöra det. När Jeep är i sin slutliga drevet och du är cruising, ta bort foten från kopplingspedalen och vila den på golvet. Det kan verka skrämmande vid första som om det finns en brist på kontroll, men det är en illusion. Om du måste sluta snabbt foten hittar pedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148419.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.