Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

All Wheel Drive Vs. 4 Wheel Drive i Snow

När du bor på en plats som får mycket snö, eller ens måttligt snöfall, är det fordon du väljer en av de viktigaste beslut du kommer att göra. Detta gäller särskilt för dem som pendlar till arbetet. I den här åldern, är frågan om fyrhjulsdrift vs tvåhjulsdrift i det förflutna. Tiderna förändras och med tillägget av AWD (All Wheel Drive) till fordonets line-up beslut blev lite svårare. Så vilket är bättre i snön? Fyrhjulsdrift eller AWD?
Snö Driving
Fyrhjulsdrift
p Det finns faktiskt två typer av fyrhjulsdrift: Sant fyra hjul och heltid fyra wheel.In den första, alla hjulen snurrar samtidigt eftersom överföringen fallet omdirigeringar kraften till alla fyra hjulen. Med andra ord, är den främre änden och den bakre änden kör på samma time.In traditionella tvåhjulsdrift bakänden skulle i princip kunna vända och "trycka" fronten. I framhjulsdrivna fronten skulle vända, "dra" den bakre änden.

Med äkta fyrhjulsdrift, bestämmer operatören när de behöver den extra dragkraft av alla fyra hjulen och manuellt (antingen genom insidan switch eller utanför klackarna hjul) slår på fyra-wheel-drive. När alla fyra hjulen är engagerade bilen inte ska köras på torr asfalt. Den är utformad för snö eller lera now.There finns två inställningar för fyrhjulsdrift: Lågt och högt. Hög är för körning i hastigheter över 30 till 45 miles per timme på en motorväg. Låg är för körning vid lägre hastigheter som behöver mer dragkraft, såsom djup snö eller lera på väg tillbaka -. Eller ibland din egen uppfart

Vissa fordon har vad som kallas heltid fyrhjulsdrift. Dessa fordon har en extra uppsättning av redskap i överföringen fallet, vilket gör att den kan köras på hårda ytor såsom en torr väg.
All Wheel Drive (AWD) katalog

All wheel drive styrs av bilens interna system. När fordonet känner av förlust av dragkraft det växlar från tvåhjulsdrift till AWD, så det anses vara en heltid systemet. Den andra skillnaden mellan alla hjul och fyra-wheel-drive, är AWD hjulen snurrar oberoende av varandra. Detta gör det bättre på en hård yta eller torr asfalt. Makten delas jämnt mellan fram-och bakaxeln. En AWD fordon har förmågan att öka dragkraften oavsett vilket skick vägen är i. Vissa AWD fordon tillåter föraren att välja en hög eller låg läge. Addera Jämföra AWD och fyrhjulsdrift

köra en fyra-hjulsdrivna fordon eller en AWD i snön ger definitivt en fördel när det gäller Traction är berörda. Medan AWD är praktiskt, särskilt för dem som kör i mer urbana miljöer, det finns fallgropar. I fyrhjulsdrift det vridmoment skickas till de olika axlarna har en uppsättning tal, men i en AWD bil kommer systemet att skicka vridmoment till hjulet med bäst grepp. Ibland kan skicka all makt till en axel bara. Dessutom är AWD definitivt mindre bränsleeffektiv eftersom den är inkopplad hela tiden, jämfört med fyrhjulsdrift som ingriper endast vid behov. Kostnaden är också ett problem med AWD, som att reparera systemet är mer komplicerat. Addera Vilket är bättre i snön?

Vilket är bättre i snön? Båda är lika bra beroende på vilken typ av väglag du kör. Välj din bil förresten du kör. Om du kör "off road" ofta, då en fyrhjulsdriven blir bättre eftersom den låga inställningen ger mer vridmoment till alla fyra hjulen. För de som kör dagligen på snöiga vägar, kan bekvämligheten med AWD vara att föredra eftersom det tar bort stressen av att veta när man ska byta till fyrhjulsdrift - så länge du inte har något emot att förlora gas effektivitet. När det blir ända ner till faktiska resultat, alla system kräver rätt däck för att ge god funktion. Utan bra däck och däcktryck, kommer din fyrhjuliga eller AWD fordon får inte rätt moment. I själva verket kan din AWD-systemet slår ett slitet däck till en "hal" situation.
Säker körning

ha fyra-wheel-drive i någon form inte betyder du ska köra fort eller att du har "Gud-liknande" fordon. Effekt skickas till fyra hjul istället för två, bara hjälper börjat inte kurvtagning eller stoppa. Med alla fyra hjulen, har du också fyra hjul som plötsligt kan sluta. Sliding i denna situation ibland kan vara värre.

Oavsett vilket fordon du väljer att köra i snö, är det viktigt att alltid tänka i termer av att stoppa, särskilt i en nödsituation som innebär säkerheten för andra förare. Alla dragkraften i världen kommer inte hjälpa om du kör för fort för väglaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148173.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.