Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad är en bil Dolly studsande Problem?

En tåga dolly är ett ekonomiskt alternativ till ett flak trailer. Den dolly är främst avsedd för framhjulsdrivna fordon. Den bogsera dolly stöder framhjulen i den dragna bilen, medan bakhjulen stannar på trottoaren. En fiberkabel dolly studsar när lossas eftersom det är tänkt att ha vikten på en £ 4000 fordon ovanpå det. När laddad, absorberar fordon framvagn gupp. Springs | Boka

En fiberkabel dolly har inga fjädrar att hjulen att åka upp och ner som svar på gupp i vägbanan. Det är hur ditt fordon fjädring absorberar stötar. När bilen träffar ett gupp, försöker hjulet att röra sig uppåt. Eftersom hjulet är fäst vid en fjäder, komprimerar fjädern, och även skjuter hjulet tillbaka mot vägbanan för att hålla kontakt med trottoaren. Addera chockar

bogsera dolly har inga stötdämpare. Stötdämpare dämpa svängningar i fjädrarna när de rör sig upp och ner som svar på vägytan. De dämpa återstudsen verkan av fjädrarna. Om bilen hade fjädrar och inga stötar, skulle det fortsätta att studsa upp och ner efter du träffar en bula. Förresten, det är hur du vet att du har dåliga stötar.
Däck

En fiberkabel dolly har förhållandevis smala däck, uppblåsta till ett relativt högt tryck, vilket hårdnar utsidan. Detta är nödvändigt så att dolly kan bära vikten av fordonet lastas på toppen av det. Det höga trycket och fasthet i däcken, får dem att studsa när de träffar ett gupp.
Av problem


Det finns bara en sak du kan göra för att minska den studsande problemet på en fiberkabel dolly. Sänk lufttrycket i däcken till 10 eller 15 psi, vilket gör att däcken att absorbera en del av gupp. Du blåsa också däcken tillbaka upp till normalt tryck av omkring 50 psi innan du laddar ett fordon. Tänk på en badboll med en massa luft inuti. Du slår bollen och den inte komprimeras så mycket, vilket gör att bollen att studsa på din hand. Om du låter en del av luften ut, sjunker ner handen och bollen förblir brevpapper istället för att studsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149514.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.