Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Big Rig

Att köra en stor rigg liknar bilkörning. Du har mer att navigera genom trafiken. Använda en lastbil är på ständig tillsyn på det stora kluster av mätare och blinda fläckar. Synen från i en stor rigg kan vara skrämmande, men med övning blir det lätt. Saker du behöver
Air-tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Inspektera trucken för lågt däcktryck. Inspektera vätskenivåer. Utför en walk-around och se till att alla dina lampor fungerar som de ska. Inspektera dina speglar för att ge dig tydlig vision av vardera sidan av lastbilen.
2

Inspektera trailern för lågt däcktryck och arbetsbelysning. Dubbelkolla gladhands att se till att de är korrekt installerade på baksidan av lastbilen. Det kommer att bli en luftledning och en kraftledning.
3

Placera reglaget i neutralläge. Om trucken har en tryckknapp tändning, se till att nyckeln vrids och tryck på knappen. Om inte, vrid nyckeln till startläge.
4

Låt lastbil på tomgång för att bygga lufttrycket i lufttankarna. Lufttrycket bör nå upp till 120 pounds av trycket.
5

Tryck ner kopplingspedalen och bromspedalen till marken. Släpp brytaren luftbroms på instrumentbrädan. Du kommer att höra luftavskiljning som omkopplaren är intryckt.
6

försiktigt engagera lastbilen på tvåans växel. Huvudmännen att köra en manuell växellåda gäller. Släpp kopplingen när du ansöker på gaspedalen. Din utväxling är mycket mindre, eftersom du kommer att behöva skifta oftare i en lastbil.
7

Titta på dina speglar som du kopplar med mötande trafik sedan dina blinda fläckar är större. Använd bredare svarvning eftersom du måste manövrera trailern, liksom lastbilen.
8

Titta och observera dina mätare, liksom. Du kan spåra oljetryck, lufttryck, bränsletryck och vet hur din bil körs från mätaren klustret.
9

Växla upp, och när du får slut på växlar, kan du använda dina höga växlar . Hi-Lo switch kan vridas till det övre läget, och du kan börja tillbaka i nummer ett. Du kommer att vara sjunde växeln.
10

Omvänd trucken genom att följa trailern. Använd dina speglar och följa din släpvagn hjälper dig manipulera trailern där det behövs. Ryck inte hjulet eller slå för hårt, eftersom du öka chansen att fällknivsverkan din släpvagn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148040.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.