Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra MPG på en Ford Ranger 4.0L

Ford Ranger 4.0L levereras med en sexcylindrig manuell eller automatisk växellåda i antingen tvåhjulig eller fyrhjulsdrift. De två-hjulsdrift modellen får i genomsnitt 15 miles per gallon i staden och 20 på motorvägen, och fyrhjulsdrift modellen får ett genomsnitt på 14 i staden och 17 på motorvägen, enligt fueleconomy.gov. Genom att ändra din körstil och vistas aktuella på underhåll, kan du öka din Ford Ranger är miles per gallon. Instruktioner
1

Håll dig uppdaterad på alla Ford Ranger underhåll, vilket inkluderar oljebyten varje 3000 miles. Att hålla din motor och transmission frisk är ett av de bästa sätten att förbättra och bibehålla din miles per gallon (se Resurser).
2

Ändra din körstil. Accelerera långsamt snarare än racketen på gasen, och använd farthållaren på motorvägen. Om du kan förutse kommande stopp, ta bort foten från gaspedalen och glida till ett stopp i stället för att trycka hårt på brakes.If din Ford Ranger har en manuell växellåda, växling till höga växlar vid lägre hastigheter. Detta kommer att göra att motorn vända mindre och kommer att resultera i högre miles per gallon.
3

bort all övervikt från baksidan av Ranger. Även lastbilar är avsedda för dragande, väger extra tyngd i ryggen ner trucken och gör att motorn arbeta hårdare.
4

Håll dina däck pumpade. Kontrollera dina däck minst en gång i månaden eller före långa resor. Däck kommer vanligtvis att förlora flera pounds av trycket per månad - mer i varmt väder
5

Undvik att köra under rusningstrafik där din Ranger kommer att spendera tid på tomgång på motorvägen.. Idling brännskador gas men inte flytta lastbilen någonstans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148104.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.