Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur påverkar vikten på en bil avståndet som det Travels

Flera faktorer påverkar avståndet som en bil kan resa: motorns effekt, storleken på bränsletanken, aerodynamik av fordonet och dess vikt. Allt annat lika, desto ljusare en bil är, desto längre kommer det att resa. Hästkrafter

kraft det tar för en bil att nå en viss hastighet styrs av ekvationen F = MA, där kraften är lika med massan gånger accelerationen. Du kan sedan titta på acceleration som A = F /M.
Vikt Effect

Utan att ändra något om motorn, kan du förbättra accelerationen genom att begränsa mängden av massan. En bil som väger £ 2000 kan accelereras dubbelt så snabbt som en 4000-lb. bil med samma motor.
Acceleration vs Avstånd
p Om en bil kan accelerera till en viss hastighet med mindre kraft, det kräver mindre gas. Detta innebär att för samma tank, en lättare bil med resor längre.
Statistik

Naturvårdsverket uppskattar att för varje 100 pounds av last tas ut av en bil, skulle bränsleförbrukningen öka med cirka 2 procent.
Beräkning Avstånd
p Om en bil fick 30 miles per gallon och hade en 10-liters tank, Du kan räkna ut hur du tar bort 100 pounds skulle påverka avståndet. Multiplicera den nya bränsleekonomi, 30,6, med 10 för att få 306 miles, jämfört med 300 miles före sänkningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148299.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.