Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur du startar din bil

I början av 1950, blev sanktionerad dragracing ett populärt sätt att få förare från gatan och in på den relativa säkerheten i ett spår. Istället för rullande starter på gator och vägar, lanserade racers från en statisk startlinjen, vilket gör en ordentlig lansering skillnaden mellan att vinna och förlora. Lansering sker en behärskning av koppling Frige, acceleration och millisekund reaktionstider. Under lanseringen, når en Top Fuel Dragster 100 mph på 1 sekund, förmedla 4.5Gs av pull på föraren. Instruktioner
Manuell växellåda Launch
1

Trampa ner kopplingspedalen helt att undvika kopplingen slirar. Flytta bilen i första växeln.
2

Höj rpm på motorn. Om det i ett lopp scenario, höja varvtalet till den röda linjen på varvräknaren. Om under normala körförhållanden, är en liten höjning i varv allt som behövs för att kompensera för drag på motorn från kopplingsingrepp.
3

Släpp kopplingen samtidigt som fördjupning av acceleratorn. Om de bakre hjulen börjar snurra fortare, minska accelerator input tills däcken åter dragkraft.
4

Shift genom andra, tredje, fjärde och femte växeln som motorn når en förhöjd rpm, som betecknas med varvräknaren. Under normala förhållanden, förändras när varvtalet når 50 procent. Under ras villkor, ta motorn till den röda linjen innan up växling. Addera Automatisk växellåda Launch
5

Tryck på bromspedalen med din vänstra fot.

6

Ta rpm av fordonet med gaspedalen. Detta bygger vridmoment inom drivlinan och momentomvandlare, som båda är byggda för att hantera detta "Broms /Torque" tekniken.
7

Släpp bromsen med gaspedalen helt eller delvis bedriver utifrån syftet av lanseringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148902.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.