Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur figur Genomsnittlig gas körsträcka

En övervägande för vissa förare vid fastställandet fordonets prestanda och kostnaden för att äga och underhålla ett fordon är den genomsnittliga gas körsträcka. Den federala regeringen sätter normer för gas körsträcka för biltillverkare. År 2016, biltillverkare som krävs för att säkerställa att deras flotta av fordon genomsnitt 35,5 miles per gallon. Beräkna ett fordons gas körsträcka hjälper föraren bestämmer bränsleekonomin för fordonet, vilket kan vara användbart i budgetering för bränslekostnader och övervaka bilens prestanda. Saker du behöver
Papper
Pen
Calculator
Visa fler instruktioner
beräkning av genomsnittlig gas körsträcka
1

Fyll bilens bensintank med gas hjälp av låsvredet på gas pump. Låt bensinpump att automatiskt stänga av när tanken är full. Tillsätt inte ytterligare gas till tanken.
2

Skriv aktuellt datum och körsträcka noterat på fordonets vägmätare på en bit papper. Vägmätaren anger aktuell körsträcka på fordonet. Förvara papperet i bilen för framtida referens.
3

Kör fordonet, efter behov, tills gasen mätaren indikerar att det är ungefär en fjärdedel av en tank av gas kvar i fordonet .
4

Fyll bilens bensintank. Använd automatisk låsning handtaget på bensinpump och undvika att lägga ytterligare gas till tanken när pumpen stängs av.
5

Lokalisera det papper som har datum och mätarställning från förra gången bilens gas tank fylldes. Skriv ner det aktuella datumet, sätta mätarställningen och antal liter gas precis in i fordonet. Bensinpump kommer indikera antalet liter gas som fördelades.
6

Subtrahera föregående mätarställning från den aktuella trippmätaren numret. Detta anger antalet miles körda sedan förra gången gasen sattes i bilens tank.
7

Dela antalet körda miles sedan förra gången bensintanken fylldes med antalet liter gasen bara. Denna siffra är den genomsnittliga gas körsträcka för föregående tank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148915.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.