Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Båt körinstruktioner

Att köra en båt skiljer sig från bilkörning i att du inte har några hjul att ändra riktning eller gator blacktop att köra på. Vatten reagerar olika när ett föremål glider över det - det har motstånd men ingen fast yta på vilken man kan sluta. Båtliv kräver regler du måste använda när du navigerar i och ut ur kanaler och vattenvägar. Det kräver säkerhetsåtgärder och trafik efterlevnad. Båtar kräver också ständig skötsel för att försäkra att de utför ordentligt, utan att bryta ner och grundstötning förare och passagerare. Saker du behöver
Boat bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

inspektera din båt vid bryggan innan avresan. Alla passagerare ska sitta. Lämna docka bifogas linjer medan du startar din motor efter första kontroll för en trygg oljenivån. Starta din utombordare och varmkör den. Om du har en inombordsmotor eller inu-drev, aktivera ditt ventilation Blås bort bensinångor från motorn lådan och slagvatten. Kontrollera om en säker Dyvika.
2

Kontrollera bränsletillförseln för en full tank eller tillräckligt med gas för att ge dig tillräckligt med tid på din utflykt. Flytväst måste finnas ombord för varje passagerare. Ta inventering av dina säkerhetsaspekter, se till inventeringen är klar
3

Maska av dina linjer och dra bort från kajen i långsam, säker hastighet.. Slå på din navigations tillbehör - radar, GPS och ship-to-shore radio, om sådan finns. Avresa området och följ kanalen boj markörer, hålla inne bojen markörer på extremhögern. De boj markörerna kan vara färgat grönt och rött. Håll din hastighet till de utstationerade kanal markörer - vanligtvis 5 mph, om inte annat anges. När du passerar alla bojar och är på väg ut på öppet vatten, kan du accelerera till den hastighet du önskar.
4

avkastning till segelbåtar om du har en motorbåt. Förvandla din båt på den extrema höger när man närmar sig ett annat fartyg head-on. När omkörning ett fartyg, ger en tryckvåg av hornet att passera till höger och två blaster att passera till vänster. Om du närmar dig ett fartyg korsar din väg och det är till höger, måste du ge genom att bromsa båten. Ge vika för alla fiskefartyg som har passagerare eller som har not eller nät i vattnet.
5

Slå på navigations lyser när sikten blir dålig, till exempel i skymning eller vid dåligt väder. Du måste ha minst en grön styrbords bog lampa som indikerar den högra sidan av din båt, med ett rött ljus på babords sida som visar den vänstra sidan av båten.
6

Slå på vitt aktern ljus, eller i fallet av en segelbåt, din mast ljus. Om du närmar dig ett fartyg som har ett grönt ljus visar, du vet att fartyget har sin styrbordssida mot dig, vilket innebär att båten rör sig till rätt position. Den röda porten ljus betyder båten vänd åt motsatt håll och flyttar till vänster. Till exempel, om du ser en röd lampa till höger, vet du att båten är på väg att korsa din väg om den är påslagen.
7

Undvik att köra över vaknar av andra båtar eftersom det skulle orsaka översvämningar och eventuell kapsejsning. Om vädret försämras, vända din riktning och gå tillbaka till hamn vid en rimlig hastighet. Stäng och säkra alla luckor och dra fast alla lösa fiskeredskap på däck. Ge vika för några båtar som kom in före dig och väntar i kö för att docka. Närma dockan långsamt, kasta dina rader till en väntande besättningsmedlem av hjälpare på kajen. Lämna fartyget under betryggande och på ett ordnat sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149382.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.