Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att alternera Two Wheel & fyra hjul fordon kör

fyrhjulsdrift (4WD) fordon har en möjlighet att växla mellan 4WD och 2WD genom att fördela drivkraften antingen genom alla fyra hjulen eller bara framsidan eller baksidan. Växla mellan 2WD och 4WD är oftast relativt enkelt i 4WD fordon. Det är viktigt att komma ihåg att olika fordonstillverkare kan genomföra växling på olika sätt så kolla med din bruksanvisning för information om bilens 4WD och hur man kan aktivera eller inaktivera den. 4WD är oftast en skiftande alternativet aktiveras via din shifter. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Läs igenom bruksanvisningen avsnittet om 4WD och skiftande. Om din bil har 4WD, bör den ha ett avsnitt som beskriver hur du aktiverar det. Håll några specifika krav i åtanke innan du försöker byta till 4WD. Till exempel behöver den 2003 Honda Pilot för att komma till fullt stopp och vara i antingen första, andra eller backväxeln före aktivering. Alternativt, kräver Jeep Rock-Trac 4X4 system helt enkelt att fordonet skall gå under 55 miles-per-timme att byta från 2WD till 4WD. Också uppmärksamma några detaljer som anger när det är okej att byta tillbaka till 2WD.
2

Ange förarsätet och lokalisera 4WD indikationen symbolen. Detta är sannolikt nära shifter, med en specifik Växelinställning betecknar 4WD.
3

Starta bilen och börjar köra. När du är redo att byta till 4WD, se till att du uppfyller något varvtal, växel eller andra kriterier som beskrivs i bruksanvisningen innan du aktiverar 4WD, vanligtvis genom att flytta reglaget vredet till 4WD läget.
4 < p> Efter några specifikationer som anges i bruksanvisningen, växla tillbaka till 2WD. Fortsätt att växla mellan de två intermittent för att få kläm på processen och känna skillnaden i bilens köregenskaper och prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149297.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.