Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur du kan maximera den gas körsträcka med Shifting

Om du har en manuell växellåda bil, kan du växla mellan växlarna för att maximera gas körsträcka. Ditt mål bör vara att så småningom öka avståndet du reser på varje tank genom att flytta tidigt och använder din motor för att påskynda och bromsa bilen. Även människor som har bilar med automatisk växellåda kan dra nytta av skiftande tekniker för att förbättra körsträcka, även om deras resultat inte kan vara så betydande. Saker du behöver Review, en bil utrustad med manuell växellåda eller en skiftbara automatlåda Review, en varvräknare (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Slå på din bil och låt den vila i flera sekunder. Om du har en varvräknare som mäter RPM eller varv per minut, skriv ner läsningen när bilen går på tomgång.
2

När du börjar flytta, försöka öka till en högre växel så ofta som möjligt så att takometern fortsätter att läsa vid eller nära tomgång nummer. Ju färre varvtal som din motor gör att resa ett givet avstånd, desto mindre bränsle den behöver. Håll motorn varva mer om du behöver för att utföra manövrar som kräver acceleration, som passerar på motorvägen.
3

Shift bilen i friläge om det inte finns några bilar framför dig samtidigt på en stadig nedgång. Detta gör att tyngdkraften till makten och minska bränsleförbrukningen. Tänk på att när bilen är i neutralläge, kan du inte påskynda använda motorn, så se till att sätta tillbaka bilen i växel så snart som möjligt.
4

Lämna bilen i växel när saktar ner, använda bromsarna så lite som möjligt. Genom att använda motorn för att sänka hastigheten, du ökar inte bränsleförbrukningen som skulle uppstå om motorn arbetar mot bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148298.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.