Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Betygsätt motoroljor

Moderna motoroljor är komplexa blandningar av destillerade petroleumprodukter och speciella tillsatser som hjälper till att hålla din motor igång effektivt och rent. De viktigaste begrepp som används för oljor takt motor är viskositet och typer av tillsatser. Mineraloljor och syntetiska oljor beter sig på liknande, men syntetiska oljor har bättre värme-transporterar egenskaper, förbättra motorslitage. Saker du behöver
Motoroljor från olika SAE betyg
Syntetisk motorolja för jämförelse
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

valde rätt SAE viskositet . "Viskositet" refererar till den flytande egendom av oljan - oavsett om det är tunn som mjölk eller tjock som pannkakasirap. Eftersom oljor måste pumpas genom en motor, har en "SAE" rating utvecklats för att ange hur mycket flöde oljan har vid en standarized motorns arbetstemperatur på 100 K (215 F) grader. Din bil handbok kommer att föreslå lämplig SAE motorolja.
2

Välj rätt vinter eller sommar olja. Smör smälter vid en hög temperatur och stelnar vid en låg temperatur. Likaså vissa motoroljor stelna vid låga temperaturer, vilket gör en kall motor svårt att veva. En motorolja med ett "W" rating har testats för att ha en låg viskositet vid låga temperaturer och en högre viskositet vid motorns arbetstemperatur. Så en vinter olja betyget 5W-30 vid kall temperatur har viskositeten hos SAE 5, och vid motorns normala temperatur har viskositeten hos SAE 30.
3

Motoroljor varierar också i den typer av tillsatser tillverkare lägger. Alla moderna oljor innehålla tillsatser, såsom skumdämpande medel, antikorrosionsmedel, viskositetsmodifierande medel och detergenter för att förbättra prestanda. Detergent tillsatsmedel, till exempel, rent kol sot skapades i förbränningsmotorer och suspendera den i oljan så att den så småningom kan tas bort från motorn. Olja måste bytas med jämna mellanrum eftersom den blir förorenad med "slam" skapades av sot, vatten, syror, etc. som bildar som motorn går utan att orsaka motorslitage.
4

Förstå skillnaden mellan mineral och syntetiska oljor. Syntetiska oljor är kemiskt modifierade motoroljor som har likformigt dimensionerade molekyler. Tvärtemot vad många tror, ​​syntetiska oljor behöver bytas lika ofta som mineral motorolja eftersom alla oljor blir förorenat med grus, vatten och syror under motorns normala användning. Syntetiska oljor, dock överföra värme mer effektivt än naturliga oljor och kan förbättra motorns livslängd, särskilt i luftkylda motorer.
5

Slutligen kan motorns ålder och den avsedda användningen av motorn ändrar betyg av en olja bäst används i ett fordon. I hög körsträcka fordon, kan använda en olja med en något högre viskositet betyg (till exempel gå från 5W-30 till 10W-40) minska buller och öka oljetrycket. Långvarig hög belastning, t.ex. släp över hela landet, kan också kräva en liknande högre nominell olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148218.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.