Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad gör de mätare i en bil Dashboard Mean?

Mätarna i en bil, på instrumentbrädan ansluter föraren till bilen. Mätarna ger information om hur bilen fungerar, liksom graden av resor och de reserver som bränsle. Medan alla bilar ger åtminstone en hastighetsmätare och bränslemätare, många fordon ger ett antal andra mätare som ger mer operativ information. Hastighetsmätare

Syftet av hastighetsmätaren är uppenbart. Den indikerar hastighet fordonet färdas och hjälper dig att behålla efterlevnad av hastighetsgränser. Hastighetsmätare i allmänhet korrekt, men kan påverkas av förändringar i diametern av däcken på bilen.

Huvudvägar i vissa stater är markerade med skyltar vid intervaller som är utformade för att låta dig testa din hastighetsmätare noggrannhet. Om du gör 55 mph, till exempel, bör du passerar mellan två speed-check tecken på en viss tid, som kommer att ges på skyltarna.
Bränslemätare

bränslemätare ofta är kalibrerade för att sjunka mycket långsamt under den översta fjärdedelen av tanken, medan avancera snabbare från trekvarts punkt till en fjärdedel tank. Vissa bränslemätare har en tillhörande varningslampa att indikera bränsle nivåer under en kvarts tank.
Varvräknare

Varvräknare visar rotationshastigheten, uppgav i varv per minut, av motorn. Varvräknare visar ofta en "röd linje" eller det högsta varvtal motorn kan köras på utan risk för skador på motorn. Ratten på varvräknaren läser oftast i enstaka siffror som representerar tusentals varvtal. Addera Electric Mätare

voltmetern visar mängden av elektrisk spänning, mätt i volt, i debitera som går in i batteriet. En normal läsning för voltmetern varierar mellan 12 och 14,5 volt. Varningslampor används för att indikera avläsningar utanför normal i vissa bilar. Indikerar strömstyrkan eller mängd el som strömmar genom systemet

Amperemätare. En negativ amperemeter läsning indikerar ström flyter från batteriet till bilens elsystem. En positiv läsning indikerar att batteriet laddas av bilens elsystem.
Oljetryck

oljetrycksmätare speglar det inre trycket av oljan när den flyttas inom motorn. Den mäts i pounds per kvadrattum. Olje tryckmätare har oftast en grön eller säker indikator för korrekt oljetryck sortiment. En oljetryck läsning för lågt kan tyda på en brist på olja i motorn. Detta kan leda till motorhaveri. Vissa fordon har en oljetryck varning snarare än en mätare för att indikera när trycket är utanför den säkra driftområde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148441.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.