Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man en Pass Handikapp parkering

Handikapp parkering är en nödvändighet för många av dem som lever med kronisk smärta eller ett funktionshinder. Skaffa ett tillstånd handikapp parkering gör vissa individer att lagligt parkera på platser mycket närmare till ingången av en anläggning. Detta är inte ett privilegium, men ett behov för många människor som annars skulle vara en stor nackdel eller helt enkelt inte att springa ärenden, shoppa, delta i deras möten med mera. Instruktioner
1

avgöra om du är berättigad. Medan det finns smärre skillnader mellan länderna när det gäller vem som är berättigad för handikapparkering, är huvudregeln att de som har nedsatt rörlighet, samt certifiering av deras tillstånd av en legitimerad läkare, kirurg, läkare assistent eller sjuksköterska utövare är berättigade. I de flesta stater, personer med hjärt-eller kärlsjukdomar, lungsjukdomar, en diagnostiserad sjukdom eller störning som väsentligt begränsar användningen av nedre extremiteter, specifika, dokumenterade synstörningar eller förlust (eller förlust av användning) av ena eller båda nedre extremiteterna eller båda händerna kan också kvalificera sig.
2

Skaffa en ansökan om ett handikapp parkeringstillstånd från den lokala avdelningen av motorfordon. Om du kör till DMV för att få detta tillstånd är för svårt, kolla på nätet för att se om ditt tillstånd har en digital kopia för nedladdning. De flesta gör.
3

Fyll i ansökan om ett handikapp parkeringstillstånd. Ansökan kommer att begära att sådan information som en Vehicle Identification Number, vilken typ av handikapparkering tillåter du söker och vad funktionsnedsättning som orsakar behovet av handikapp parkering. Lämna den del som kräver läkares signatur tomt.
4

Skaffa medicinsk certifiering. Om inte en person som har förlorat en nedre extremiteten eller båda händerna och har personligen närvarande vid en lokal DMV kontor för att ansöka om ett handikapp parkering pass, kommer han eller hon vara skyldig att visa certifiering av handikappande tillstånd från en kvalificerad läkare eller sjuksköterska. Boka en tid med en läkare och förklara behovet av en handikapp parkering pass. Har läkaren fylla i certifiering pappersarbete.
5

Slå i ansökan och medicinska intyg till den lokala DMV via post, fax eller personligen. Vara beredd att betala en avgift för bearbetningen (inte mer än $ 20). Den tid det tar att behandla en ansökan varierar från staten, men de flesta stater erbjuda expedierade tillstånd vid behov.
6

överväga att ansöka om funktionshindrade registreringsskyltar om lider av en permanent (snarare än tillfälliga) handikappande tillstånd. Processen är densamma, förutom en läkare måste intyga att villkoret verkligen är permanent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148870.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.