Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Effekterna av Däckstorlek på gas körsträcka

Kallt väder, körhastighet, luftmotstånd, motor tuning och många andra faktorer påverkar bränsleekonomi. Kraftig inbromsning och snabb acceleration ensamt kan minska gas körsträcka med en tredjedel på en motorväg. Utformning och storlek på däck påverkar bränsleförbrukningen mellan fyra och sju procent, beroende på om körning sker på ytan gator eller vägar, enligt Tire Track.com. I allmänhet, större däck minskar bränsleeffektivitet, men däckets konstruktion och kan kompensera en del av den storlek faktorn. Storlek och Resistance

Motstånd mot rullning bestämmer hur mycket däcken minska eller öka bränsleeffektiviteten. Större, tyngre, bredare däck minskar gas körsträcka eftersom de har mer rullmotstånd. Slitbanan frågor också. Däck med en djupare mönsterdjup flex mer, skapar värme som minskar bränsleförbrukningen. De mest bränsleeffektiva däcken har ingen trampa alls, liksom "slicks" används på tävlingsbilar. Trappsteg är en nödvändig säkerhet och prestanda funktionen på de flesta däck eftersom de ökar dragkraften.
Bränsleeffektiva däck

Vissa däck är konstruerade för hög bränsleeffektivitet. De har oftast en mer ytlig mönsterdjup och är tillverkade av ämnen som genererar mindre värme på vägen. De mest bränsleeffektiva däck för en viss bil är oftast installeras på fabriken. Biltillverkare gör bränsleeffektiva däck standard för många modeller att öka miles per gallon betyg när bilarna genomgår US Environmental Protection Agency tester bränsleekonomi. Ersättningsdäck är ofta mindre effektiva. Det är en bra idé att be leverantörer som däck har lågt rullmotstånd.
Korrekt uppblåsning

gas-besparande förmågor även de mest energieffektiva däck är ofta förlorade eftersom däcken inte är ordentligt pumpade. Att hålla däcken är pumpade till det tryck som anges i bruksanvisningen, använd en tillförlitlig tryckmätare för att kontrollera trycket när däcken är kalla, lägg sedan till luft för att nå det rekommenderade trycket. Körning på ordentligt pumpade däck kan öka bränsleeffektiviteten så mycket som tre procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148728.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.