Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en 70cc motorcykel

En 70 cc motorcykel är en maskin som drivs av encylindrig, fyrtakts motor som uppnår bra gas körsträcka och är lättare att köra än större cyklar. Dessa motorcyklar är bra nybörjare cyklar eftersom de är lätta och enkla att manövrera, särskilt för människor som aldrig har kört en motorcykel. Några cyklar i 70 cc-klassen är skotrar eller mopeder med automatisk växellåda, men motorcyklar i denna manual klass använder växellådor. Saker du behöver
DOT godkänd hjälm
Skyddskläder
Handskar
skyddsglasögon eller skyddsglasögon
Ridstövlar
Visa fler instruktioner
1

Sätt dig på motorcykeln och greppa styret. Lyft upp cykelställ för att få en känsla för cykelns balans och vikt. Promenera cykeln runt en uppfart eller parkeringsplats för att få bekväm med det. Bär din skyddsutrustning när du gör detta.
2

Starta motorcykeln. Kläm kopplingshandtaget på vänster handtag och tryck på startknappen på höger handtag med tummen. Om din motorcykel har en kick starter, helt enkelt lägga din vänstra fot på marken och sparka nedåt med din högra fot på kickstartsarmen att starta cykeln.
3

ställa cykeln i neutralläge , trycker ner växelspaken placerad på vänster sida av cykeln framför fotpinnen. Tryck ner den hela vägen tills den slutar klicka, lyft sedan upp den ena. Någonstans i närheten av din hastighetsmätare eller instrumentpanelen finns en neutral indikator som visar grönt när motorcykeln är i neutralläge. Växeln beställning är nästan alltid 1, neutral, 2, 3, 4 och 5, som börjar med växelspaken trycks hela vägen ner.
4

Ta bort genom att flytta ner till första växeln och vrider på höger styret. Vrid gashandtaget mot dig för att rev motorn, allt medan du håller ner kopplingshandtaget. Låt på gasen och sakta släppa kopplingen och motorcykeln kommer att börja gå framåt. Eftersom det rör sig framåt av sig själv, sakta börja öppna spjäll. När du börjar flytta snabbare, släpp kopplingen helt och öka gasen. Öva på en parkeringsplats eller tomt utrymme tills du får bekväm, eftersom alla cyklar är olika.
5

Shift i en högre växel när du ökar hastigheten. Tryck på kopplingen och växla upp genom neutral, i andra, sedan tredje och så vidare, när du ökar hastigheten.
6

Vänd cykeln något som lutar åt vänster eller höger vid behov. För skarpare svängar, lutar i rätt riktning och driva på styret som är på motsatt sida av den riktning du vill vända. Broms i svängar och accelerera ut ur dem. Använd din högra handbromsen för bromsning på språng och bara använda din bak, fotpedal bromsen när du flyttar långsamt som det kan göra cykeln väja eller få ut av din kontroll.
7

Ta en kurs motorcykel utbildning från en licensierad instruktör och få din motorcykel körkort hos din lokala avdelning av motorfordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148687.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.