Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera med rep

En plötslig uppdelning eller kollision på vägen är en akut situation, särskilt om bilen är på en trafikerad gata eller i närheten av en korsning. Om det inte finns någon tid att ringa en bärgningsbil, kan du säkerheten transportera din bil till närmaste rastplats om du har en bogserlina och en annan hjälpare fordon att bogsera bilen, händig. Använd endast kraftigt rep - helst en en-eller två-loop bogserlina - anpassade till bilens storlek. Saker du behöver
Kraftig bogserlina (medium till extra large)
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn på bilen ska bogseras. Placera sändningen "parkera" och dra åt parkeringsbromsen.
2

Drive dragfordonet upp till bilen ska bogseras. Placera dragfordonet i "park" och dra åt parkeringsbromsen. Knyt ett tjockt, stadigt rep bogsera rem eller metall krok placerad på undersidan av fordonets bakre ram. Double loop det innan knyta så att det fortfarande är säkert.
3

Avgör var bogsera bandet är på fordonet som ska bogseras. Återigen, titta efter den under fram-eller baksidan av bilens ram. Fäst repet i hålet, dubbel looping det och knyta ordentligt. Om det inte finns någon bogsera rem, helt enkelt knyta repet direkt på ramen, se till att det är tillräckligt stram för att den inte kan lossna.
4

Välj en drivrutin för att styra fordonet bogseras. Väl inne, starta motorn (om möjligt) och ställa in sändningen till "neutral". Styr och bromsa det dragna fordonet så att den upprätthåller en lämplig följeavståndet från dragfordonet. Bo i kommunikation med föraren av dragfordonet så det finns ingen överraskning stopp och svängar.
5

Slå på blinkers eller varningsblinkers i båda fordonen. Kör dragfordonet vid en maximal hastighet av 15 mph. Kör på efterkälken och gör breda, avsiktliga svängar för att undvika en kollision.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149356.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.