Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en Autoshift Freightliner Truck

Att köra en Autoshift Freightliner liknar driva ett fordon med automatisk växellåda. Eaton utvecklat tunga automatiska för långdistansflygningar förare att lindra bördan av att flytta genom alla växlarna. Den Autoshift var standard inom medeltunga lastbilar i många år, men eftersom tekniken ökar också behovet för att göra livet på vägen enklare för trötta förare. Instruktioner
1

Tryck ner kopplingspedalen i golvet. Trucken måste fortfarande använda kopplingspedalen för att engagera växlar framåt och bakåt.
2

Flytta växelreglaget från neutralläget till körläget. Den växelhuset är tydligt märkt, eftersom det är i en vanlig bil, till vilken växel är i vilket läge på växelreglaget.
3

Tryck på den gula parkeringsbromsen växla ner. Detta kommer att frigöra parkeringsbromsen. Koppla den röda knappen också. Detta kommer att frigöra bromsarna för släpet.
4

Tryck långsamt på gaspedalen när du koppla ur kopplingen. Du kommer att känna trucken börjar röra sig. Tryck på gaspedalen längre ner att fullt ut engagera den första växeln. Kontrollera att du släpper kopplingspedalen när du engagera gaspedalen.
5

Tryck ner kopplingspedalen ner när du trycker på bromspedalen för att komma till ett stopp. Lastbilen kommer fortfarande att kräva den klänger för start och stopp.
6

Tryck ner kopplingspedalen för att använda växlar bakåt. Lastbilen kommer att avstanna om kopplingen inte är inkopplad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148185.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.