Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en Semi lastbil på Slick Roads

Körning stora lastbilar är utmanande i vackert väder, än mindre i fattiga, vintriga förhållanden. Det finns många proaktiva försiktighetsåtgärder samt reaktiva tekniker som kan garantera förarens säkerhet, liksom de delar av vägen, under dessa isförhållanden. Saker du behöver
Driving Experience
Skill
Confidence
Visa fler instruktioner
proaktiva lösningar och körteknik
1

Bär en första hjälpen kit för on-road nödsituationer, och alltid se till att fordonet är i tillfredsställande skick för den kommande vägen. Detta inkluderar vinter-skydd och balansera lasten för att säkerställa korrekt viktfördelning, men kan också innefatta, beroende på svårighetsgraden av de villkor, minskar lufttrycket i däcken och lägga drivkedjor för ökad dragkraft.
2

bedöma förutsättningarna framöver före ankomsten. Alltid köra defensivt ändå medvetet. Upprätthålla fullständig och säker kontroll över ratten och undvika kör distraktioner, t.ex. en mobiltelefon eller oroande musik.
3

Öka följeavståndet med så mycket som 10 sekunder över det normala, som kan säkerställa adekvat reaktionstid i fallet med en omedelbart förestående kollision. Kör sakta och bromsa försiktigt, men ändå avsiktligt, med trampdynan snarare än hela foten. Detta, tillsammans med användning av Jake bromsar och avgaser bromsar (där juridiska), kan förhindra att hjulen låser sig, vilket säkerställer kontroll och förhindrar "jack knifing" på släpvagnen.
4

Undvik acceleration i uppförsbackarna, snarare hålla en konstant hastighet medan stigande kullen. Ett sätt att göra detta är att samla tillräckligt med drivkraft från föregående nedförsbacke att klättra den aktuella kullen utan att använda mycket motoreffekt. Ju mer vridmoment till hjulen, desto mer sannolikt är det att halka. Så på samma ton, högre, högre växlar är mer gynnsamma under klättring eftersom de begränsar det tillgängliga vridmomentet. Lägre växlar gör halka samtidigt accelererar mycket svårare att undvika.
5

Leta efter is på träd och sidospeglar som skarp ledtrådar av villkor, liksom plötsliga upphörande med vatten "kick-up" från fordonet följs. Körning i dessa förhållanden kräver förtroende och skicklighet. Om dessa två egenskaper är inte närvarande, är den bästa åtgärden att låta en mer erfaren lastbilsförare göra körningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148155.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.