Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad kan orsaka Bil Mätare till Spike?

När bilens mätare spik, har något gått fel i bilen. Din bästa insats är att dra bort till sidan av vägen så snart det är säkert att göra så och inspektera problemet. Temperaturmätare
p Om spikarna Temperaturmätare, betyder det att motorn är överhettad. Den vanliga orsaken är ett kylmedel läcka, men i vissa fall kan din hela kylsystemet är trasigt och behöver bytas ut. Hursomhelst, kommer hela kylsystemet måste inspekteras. Addera Voltmeter

Bilens voltmeter oftast läser 12.5 volt när tomgång och upp till 15 volt när du kör flera system , såsom vindrutetorkare eller värmare. Om voltmetern spikar över 15 volt, är bilens spänningsregulator fungerar.
Varvtalsmätare

varvräknaren mäter din motorns varv per minut (RPM). Om ratten spikar i den röda zonen, då motorn arbetar för hårt och skadar sig. Om din varvräknare spikar utan att du trycker på pedalen hela vägen till golvet, då din motor är i akut behov av reparation eller utbyte, eftersom det inte längre kan uppnå lämpliga hastigheter till lägre varvtal.
Amperemeter

Amperemätaren mäter dina elektriska systemets strömstyrka användning. Om denna uppringning spikar i den positiva, då batteriet är svagt och inte kan leverera ström till systemet ordentligt. De ringer spik till den negativa kortvarigt vid uppstart när ström först levereras till ditt system. Detta är inte ovanligt och kommer att balansera ut efter några sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149314.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.