Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man startar ett fordon i extrem kyla

Vinter väder är en utmaning för fordon och människor. Extrem kyla kan dränera ström från bilens batteri, frysa vätskor motor-och gasledningar och tjockna motorolja. Någon av dessa problem kan göra att starta din bil svårt. Det mest effektiva sättet att värma upp alla fordon är att köra det. När det är igång, låt inte den gå på tomgång för länge, 30 sekunder är tillräckligt lång för att cirkulera motoroljan. Så ta det lugnt för det första par miles tills de andra komponenterna är varma också. Saker du behöver
VehicleBlock heaterFull tank
Visa fler instruktioner
1

Håll din bensintank så full som möjligt för att förhindra att gas från frysning. Bränslets alkohol drar till sig fukt, vilket kan frysa.
2

Använd tunnare olja i din motor under de kallaste månaderna på året för att hindra det från förtjockning så mycket att det inte kan smörja tillräckligt. Detta kan bromsa motorns rörelser till den grad att den inte startar. Addera 3

Stäng av alla tillbehör, inklusive värme, radio och strålkastare.
4 < p> Pump gaspedalen en gång innan start om din bil inte har en bränsle-insprutad motor.
5

Vrid nyckeln och håll den i upp till 20 sekunder om nödvändigt för motorn att vända . Inte översvämma inte motorn eller döda batteriet. Vänta några sekunder och försök igen om fordonet inte startar.
6

Be någon med startkablar och en kör fordon för att få fart på din bil om batteriet är dött.

7

Använd en motorvärmare till fysiskt värma din bil innan du försöker starta den. Antingen använda en timer för att stänga av värmaren på och av, eller koppla in värmaren två timmar innan du planerar att starta fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148095.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.