Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör femstegad Automobiles

Lära sig att köra en femväxlad kan vara tufft. Med övning, bör du hitta framgång. Att köra en manuell bil har sina fördelar --- många manuella fordon uppnå bättre gas körsträcka än automatik. Öva din femväxlad köra iväg från andra bilar, och om möjligt, ta med en erfaren förare som vet hur man kör en manuell växellåda fordon. Instruktioner
1

Öva med ditt skift och kopplingen med bil utanför. Det finns ingen anledning att lämna din uppfart eller parkeringsplats --- du kan göra detta oavsett var ditt fordon är parkerat att bekanta dig med redskap läge. Din koppling är till vänster och kommer styras med din vänstra fot. Placera fötterna på marken och trycker på kopplingspedalen in med toppen av din fot. Lämnar hälen på marken maximerar fotkontroll. Din shifter, ligger i mitten, ska visa en växel diagram. Med höger hand och kopplingen i, Växla upp och ner tills du hittar en mittpunkt, vilket gör att din shifter att gå till höger och vänster fritt. Detta är neutralt. En gång i friläge, flytta reglaget längst till höger, och upp --- detta är första växeln. Flytta din shifter rakt ner tills det tar stopp --- det är tvåans växel. Tredje växeln är bredvid första växeln, men över till höger. Från andra växeln, långsamt flytta växeln tillbaka upp till den neutrala punkten, flytta den lite till höger och upp för att hitta tredje växeln. Fjärde växeln är rakt ner. Femte växeln är något till höger om tredje. Öva att flytta genom alla växlarna --- med kopplingspedalen trycks in --- tills du är bekväm med växel läge. Backläge varierar, beroende på fordonet. Var noga med att be en erfaren vän om du inte kan hitta den.
2

Flytta din bil till en plats, till exempel en parkeringsplats eller låg trafik väg med hjälp av en erfaren vän. Börja att öva start och stopp. Med din vänstra hälen på golvet, använd din övre foten för att trycka in kopplingen. Vänd fordonet på --- kopplingen måste tryckas in för att starta fordonet. När fordonet är på, sätta din bil på första växeln, med kopplingen fortfarande inkopplad. Börja lyfta din vänstra fot sakta bort från kopplingen. Gör detta mycket långsamt, och du kommer att börja känna ditt fordon rör sig något framåt. Placera din högra fot på gasen lätt. Om du ger för mycket gas, kommer ditt fordon kränga framåt, så var försiktig. Du bör kunna smidigt accelerera fordonet med rätt mängd gas. När fordonet rör, ta din vänstra fot helt off av kopplingen.
3

Ta bort foten från gasen helt och omedelbart trycka kopplingen tillbaka --- detta sätter ditt fordon rygg i neutralläge. Flytta din högra fot på bromspedalen precis så snart foten är avstängd av gaspedalen. Öva detta om och om igen tills du är bekväm med att accelerera och stanna. Du kan öva bakåt, liksom.
4

Tryck kopplingen i och flytta shifter till första växeln. Du kommer att köra fem-växlad växellåda fordon på vägen. Börja precis som du hade övat. Du kommer nu att byta växel. Vissa fordon kommer att ha ett skift-ljus, vilket kommer att visa ett plus eller minus för att växla. Om ditt fordon inte, växla var 1000 RPM --- med första växeln i andra vid 1500 RPM. Använd inte koppling och gas samtidigt. När du är redo att byta till tvåan, ta bort din högra fot från gasen, tryck in kopplingen med vänster fot, och flytta shifter rakt ner i tvåan. Ta bort foten från kopplingspedalen, och börjar accelerera med gaspedalen igen. Växla igenom alla växlar på detta sätt.
5

Sakta ner och byta till lägre växlar om kommer till en långsam eller ta en sväng. Skjut in kopplingen och vara säker på att din fot är avstängd av gaspedalen. Flytta reglaget till den näst lägsta växeln från där du befinner dig och släpp kopplingen långsamt. Släpper kopplingen för snabbt kommer att orsaka din bil till buck eller sticket.
6

Skjut in kopplingen för att komma till ett stopp och satte bilen i friläge, som diskuterats tidigare. Ta bort foten från kopplingspedalen medan du väntar i trafiken. Du behöver bara placera foten på bromsen medan fordonet är i neutralläge. Du kommer att accelerera igen med kopplingen i och engagerade första växeln, upprepa alla stegen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148507.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.