Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur få mer bränsle körsträcka

Med lite planering och förutseende är det möjligt att spara lite pengar på gas pump, och i processen lämnar lite mer pengar på ditt bankkonto. Även om du kör en bensinslukande SUV eller lastbil, det finns sätt att förlänga bilens bränsle körsträcka. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Håll dina däcktryck på tillverkarens rekommenderade inställningar. Däck som inte har tillräckligt med luft i dem skapar drag och kan kraftigt påverka din bil eller lastbil bränsleekonomi. Uppgifterna för däcktrycket kan placeras på däcken samt på en dekal placerad på en mängd olika platser, bland annat på bilens motorrum, dörrfoder, bruksanvisning. Håll en billig mätare däcktryck i handskfacket och kolla dina tryck en gång i veckan, fyller däcken vid behov.
2

Accelerera mjukt vid start från en hållplats. Lyda hastighetsgränsen och undvika att varva med motorn till de högre delarna av varvtalsområdet under normal körning. Hög RPM körning minskar kraftigt bränsleekonomi. Kör långsammare och mindre frenetiskt är också bra för ditt blodtryck och minska stress.
3

Håll bilens motor trimmad igång ordentligt. Detta inkluderar att ha objekt som tändstift, filter bränsle och andra objekt kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov. För att motorn och bränslesystemet att återvända optimal bränsleekonomi, måste motorn vara igång hur dess ingenjörer och byggare avsett. Plus, kommer att hålla upp regelbundet underhåll förlänga livslängden på ditt fordon.
4

Kombinera ärenden istället för upprepade stopp och start bilen hela dagen. När ett fordons motor är kall, det tar betydligt mer bränsle för att starta den och hålla den igång tills det är kallt så det gör när motorn redan är varm. Som en extra bonus kommer du förmodligen sluta med mer extra tid också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149178.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.