Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Internationellt körkort Rules

Den internationella körkort är en översatt version av en amerikansk körkort. I sällskap med en amerikansk licens, kommer det att du kan driva en bil utomlands. Det accepteras av mer än 150 länder och inkluderar ditt foto och personlig information, såsom längd, vikt och hemadress. Det är inte samma sak som den interamerikanska körkort, vilket krävs om du vill köra i Brasilien, men erkänner inte internationellt körkort. De språk

internationellt körkort, officiellt känd som en internationell körtillstånd (IDP), innehåller en översättning av ditt körkort information på 11 språk: engelska, franska, italienska, svenska, tyska, kinesiska , arabiska, spanska, japanska, ryska och portugisiska.
Format

internationellt körkort uppstod från Genèvekonventionen från 1949 om vägtrafik (även kallad FN-konventionen om vägtrafik) i ett försök att förena trafikregler och kör rutiner. 1949 års konvention bekräftades i 1968 års konvention om vägtrafik. Bilaga 7 i 1968 års konvention anger formatet för tillstånd och den information som skall ingå i tillståndet.
Krav på parterna i konventionen att erkänna IDP

parterna i konventionen är skyldiga att erkänna ett körkort som är i någon av sina nationella språk om de åtföljs av ett internationellt körtillstånd innehåller en översättning av det individuella tillståndet i ett av deras nationella språk. Undantagen till denna regel är personer som behöver särskilt boende att köra bil eller är under 18 år.
Auktoriserade ombud

1949 års konvention bemyndigar Department of State att utfärda internationella körkort genom en utomstående organisation. I USA, har utrikesdepartementet valt American Automobile Association och National Auto Club som auktoriserade försäljare. Internationellt körkort inte kan utfärdas mer än sex månader före den dag då de skulle användas.
Särskild internationell Tillstånd för Brasilien

Brasilien är inte part i 1949 års FN-konvention för vägtrafik och internationell körning tillåter är inte giltig. Körning i Brasilien kräver att förare som innehar ett amerikanskt körkort har en interamerikanska körtillstånd, som är tillgänglig från American Automobile Association eller National Auto Club.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148081.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.