Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Lagar om bil horn

Din bils signalhorn, så lättillgängliga på ratten under dina händer, ser ut och känns som ett enkelt och effektivt sätt att kommunicera missnöje mot en annan förare eller fotgängare. Men dess skenbara bekvämlighet motsäger en underström av föga kända laglighet. I sanning, har bil horn utformade enbart som en säkerhets-eller varningsanordning, och använda dem på annat sätt inte bara undergräver deras avsedda funktion, men kan även vara olagligt. Historia

Vehicular horn har funnits i århundraden, och kom till före den motordrivna bilen som vi känner det ens uppfanns. Den första inspelade hornet bevis går tillbaka till 1800-talet, då en tysk urmakare installerat en i en utarbetad horseless vagnen han hade uppfunnit. Hans horn var avsedd att uppmärksamma hans majestätiska grej, men eftersom fordonstrafik hornet utvecklats under århundraden, förvandlade den till en larmanordning. Hornen av tidiga bilar skedde i form av allt från dörrmonterad squeeze-lampor till små bjällror i bilen. Som motordrivna fordon ökat i antal, blev tutande horn så utbredd att lagar antogs för att kontrollera buller. Sådana lagar fortsätter att existera i de flesta stater idag, även om kontroller har visat sig vara prickig i bästa.
Lagen Idag

De regionala bil horn-relaterad lagstiftning antogs på 1950-talet, till 60-talet och 70-talen styra buller inom stadens gränser. Formuleringen av dessa lagar är relativt oförändrat i dag, och ett liknande innehåll från stat till stat, oftast expounding uppfattningen att det är olagligt att använda en bil horn i något annat syfte än att uttrycka varning. I delstaten Washington, till exempel, lyder lagen: "Föraren av ett motorfordon skall då rimligen krävs för att säkerställa säker drift ger hörbar varning med hans horn men får inte på annat sätt använda sådant horn när på en motorväg."
Addera Påföljder

Vet du någon som har någonsin blivit arresterad för tuta? Förmodligen inte. Horn-relaterade lagar sällan efterlevs, särskilt i större städer där att börja passera ut biljetter till horn-blowing kan locka en större uppror. Men det betyder inte att det är lagligt att tuta i tur, och att poliser inte har befogenhet att straffa dig för detta. I Washington, till exempel, är straffet för otillbörlig tutande en $ 124 biljett. I Harrisburg, Pennsylvania, kan böterna för överdriven tutande vara så hög som $ 1000. I University City, Missouri, kan du få ännu en stämning för tutande någon annans horn. Så nästa gång du tänker stödd på att hornet som svar på en irriterande drivrutin, tänk om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148438.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.