Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Heel-och-Toe nedväxling en manuell växellåda bil

Namnet är lite lura, men tekniken i häl-och-tå nedväxling gör en förare att nedväxling vid inbromsning i en rak linje. Det är en tävlings-teknik som lätt kan anpassas till normal road körning i en manuell växellåda bil. Heel-toe nedväxling är utformad för att sätta dig i rätt växel så att du kan köra igenom ett hörn med maximal hastighet och kraft. Ur en teknisk synvinkel, är den teknik utformad för att matcha motorns varvtal till hjulets hastighet. Saker du behöver
bil med en manuell växellåda
Visa fler instruktioner
1

Börja bromsning med din högra fot när du närmar dig hörnet. Använd bollen på foten för att applicera tryck på bromspedalen. Detta ger det optimala bromstrycket sedan bollen på foten är i linje med knäet.
2

Placera bollen på foten i mitten av bromspedalen låter den högra sidan av foten för att hänga upp bromspedalen och vara närmare gaspedalen. Detta kommer att vara viktigt för de kommande stegen.
3

Tryck på kopplingspedalen med din vänstra fot.
4

Medan han fortfarande att applicera tryck på bromsen pedal med din högra fot, rulla foten till höger så att du trycker på gaspedalen. Använd ytterkant din högra fot att trycka och släppa eller "blip" gasreglaget. Detta kommer att kortfattat höja motorns RPM för att matcha hastigheten på hjulen och säkerställa en smidig övergång. Endast praktiken kommer att hjälpa dig att räkna ut det exakta beloppet av gaspådrag blip krävs i din bil, men du kan prova mellan 1.000 till 2.000 rpm för att växla ner en enda växel.
5

Flytta växelspaken till växel som du vill markera. Detta är vanligtvis en växel lägre att växeln du var i före bromsning.
6

Låt ut kopplingen med vänster fot.
7

Ta din högra fot från bromsen och sväng in i hörnet. Accelerera mjukt ut ur hörnet i rätt växel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147811.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.