Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur får man en Vehicle Redo för en Road Trip

Du bestämmer dig för att ta en road trip. Du vet att du behöver för att få din bil redo för denna resa, men var ska man börja? Instruktioner
1

Kontrollera vätskorna. Detta inkluderar olja, servostyrning vätska, transmissionsolja, glykol, spolarvätska och bromsvätska. Om du inte har ändrat din olja under de senaste 3.000 miles, skulle nu vara en bra tid att ändra det.
2

Toppa eventuella vätskor som är låga. Köp extra flaskor av varje typ för att hålla i bagageluckan, ifall du skulle behöva dem, och du inte är i närheten av en bensinstation.
3

Kontrollera bromsarna. Se till att dina bromsar är minst 50 procent. Om de är lägre än det, och du kör mer än 1.000 miles tur och retur, eller om du planerar att köra i bergen, har bromsarna förändrats. Din mekaniker kan berätta för dig att du inte behöver bromsarna ännu, så låt honom veta att du tar en lång resa eller åka på en resa över bergen, och du hellre vill vara säker än ledsen.
4

Se till att alla stötar, stöttor och fjädrar är i gott skick. Om inte, skulle nu vara dags att byta ut dem.
5

Gör en melodi upp. Om det har gått ett tag sedan ditt senaste Maintenance Update (mer än tre år), gör den rekommenderade underhållet för din bil. Om du har en kamrem och du är inom ett par tusen miles av ersättningsperiod, har kamremmen bytas.
6

Kontrollera att alla lampor fungerar. Denna uppgift är lättare när man har två personer. En person klockor lyser när du använder bromsarna, blinkers, strålkastare och bakljus. Om du kör en lastbil med varselljus eller en husbil, se till att alla varselljus fungerar.
7

Kontrollera däcken. Om däcken visar någon slitagevarnare, byta däcken. Om däcken har ojämn slitagevarnare, ta bilen till en anpassning butik och ber dem kontrollera justeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147924.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.