Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur fyra hjul i snön med Snökedjor

Fyrhjuling i snön kan vara farlig om man inte tar lämpliga säkerhetsåtgärder. Äga en fyra-hjulsdrivna fordon befriar dig inte från att använda slirskydd och lära sig använda dem. Oavsiktlig sladd eller förlust av kontrollen över bilen kan orsaka olyckor och skador som påverkar inte bara dig och dina passagerare, men också oskyldiga åskådare. Installera kedjor på bilens däck ger bättre grepp som kan hjälpa när man kör i snö. Saker du behöver
Diamond-stil slirskydd
Spray smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din statens krav på fordon avseende snökedjor. Titta på sidan av dina däck till rätt storlek och kedjor köp för alla dina däck. Bogsera inte någonting bakom fordonet när du använder snökedjor.
2

Avsätt tillräckligt med tid för att ta dig dit du behöver gå eftersom du kommer att köra långsammare än vanligt. Inspektera alla spår för dolt skräp innan du kör igenom dem. Engagera fyrhjulsdrift på låg växel och tryck på gaspedalen försiktigt tills fordonet börjar rulla.
3

Titta på vägen noga för att förhindra spinning eller låsa hjulen som du försöker undvika slår osynliga stubbar, stenar eller rötter. Få bättre grepp med hjälp av en lägre växel med ett högre varvtal för att hålla kedjorna vänder bryta isen i hårt packad snö. Använd en högre växel för cruising, men inte på torr asfalt.
4

Behåll din hastighet på högst 30 miles i timmen. Ligga mellan två och tre billängder bakom andra fordon för varje 10 miles per timme du kör. Applicera inte bromsarna om bilen börjar glida, men vrida ratten i den riktning som det glider. Styr tillbaka på vägen när fordonet har stannat glider.
5

Använd en högre växel för extra dragkraft. Vrid ratten flera gånger ett kvarts varv åt vänster och höger samtidigt gå uppför en backe. Pumpa bromsarna försiktigt för att sakta ner eller komma till ett stopp. Ta kedjorna när du inte är på snö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149174.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.