Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en manuell Smidigt

Det finns mer att köra en bil utrustad med en manuell växellåda än att bara veta hur man använder koppling, broms, gas pedal och växelreglage. Att köra en manuell smidigt kommer att göra körningen roligare och mindre stressande för föraren och passagerarna. Körning smidigt orsakar också mindre slitage på de mekaniska komponenterna i bilen. Saker du behöver
bil med en manuell växellåda
Visa fler instruktioner
1

Använd kontrollerna så smidigt som möjligt. Tryck in och släpp kopplingen progressivt. Inte bara plötsligt släpper kopplingen (även känd som dumpning det) när man lämnar ett stopp på första växeln samt vid växling upp.
2

Greppa ratten löst vid tre och nio O ' klocka läge. Har du inte en död grepp om ratten, eftersom detta kommer att göra dina ingångar till styrningen ryckig och plötsligt. Slappna av, ta ett djupt andetag och styra försiktigt. Håll båda händerna på ratten när du kör om du inte byta växel.
3

Använd häl-och-tå teknik vid nedväxling. Detta kräver övning men kan göra körningen mycket smidigare, speciellt när man kör en sportbil eller hög prestanda. Tekniken innebär att man använder den läka av din högra fot att bromsa samtidigt använder tårna (eller bollen på foten) att tillämpa på gasen för att matcha varvtal till nästa lägre växel. När du nedväxling till ett lägre växlar, varvtalet hos motorn stiger automatiskt. Genom att föra varvtal upp innan du väljer nästa växel, kommer växelspaken bli smidigare.
4

Shift smidigt. Inte bara bagge växelspaken ur av kugghjulet dess i och sedan bagge den i nästa växel. Istället styr spaken efter hur mycket kraft den behöver, vilket kommer att variera från bil till bil. Vissa bilar behöver lite mer ansträngning att flytta (BMW och Porsche till exempel) än några andra bilar (VW, etc). Paus för sekund i friläge innan styra växelspaken till nästa växel.
5

nedväxling innan du anger en sväng. Om du saktar bilen och nedväxling samtidigt, försök att göras växling innan du kommer till svängen. Om du ändrar i mitten av svängen, kan fattning av bilen bli upprörd av överförings-växling och varvtal hos motorn plötsligt gå högre.
6

Minimera inbromsning i svängar. När det är möjligt, bromsa bilen med bromsarna innan du kommer till din tur, så smidigt vrida ratten i hörnet. Om du bromsar samtidigt som du vrider, kommer bilen reagerar inte så smidigt. Försök också att inte plötsligt bromsar mitt i en sväng för att sakta ner. Detta kommer att rubba drivkraften i bilen och skulle kunna skapa en farlig situation där den bakre änden vill glida ut. Naturligtvis skall fotbromsen användas i en sväng om du kör för fort eller om det finns en nödsituation.
7

Accelerera mjukt ur svängar. Inte börjar accelerera tills bilen har börjat komma ut ur svängen, som är den punkt där du övergången från att förvandlas till hörnet för att vrida ratten så att bilen kommer att pekas ut i hörnet. Applicera inte gasen mitt i hörnet, eftersom detta kan antingen få det till understyrning (där nosen går mot utsidan av svängen) eller ens överstyrning, vilket är där den bakre änden går mot utsidan av svängen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148532.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.