Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Ship ett fordon från en medlemsstat till en annan

Det kan tyckas märkligt att använda ordet "leverans" i fråga om att något så stort som en bil eller lastbil. Transportera är den mer korrekta termen, men sjöfarten är den vanligare av de två. Oavsett vad du kallar det, är sjöfarten ett perfekt alternativ när du har sålt en bil till någon i en annan stat, eller det är ett alternativ om du har fler fordon än förare att transportera dem när du flyttar. När du behöver hjälp med att få din bil från en stat till en annan, att anställa ett transportföretag är en bekymmersfri sätt att gå. Instruktioner
Välj ett företag
1

Börja göra arrangemang flera veckor innan själva flytten. Ta dig tid att hitta ett välkänt företag och ett konkurrenskraftigt pris. Kust-till-kust sjöfart tar i genomsnitt 8 till 10 dagar. Lämna saker till sista minuten kan lämna dig eller ditt fordon strandsatta.
2

Få offerter. Många avlastare kommer att ge en kostnadsfri offert baserad på uppgifter du lämnar om vilken typ av fordon, destination och datum för transporten. Min Moving Citat (se Resurser) kan du få gratis offerter från flera licensierade transportföretag. Sajten är en medlem av FMCSA, Federal Motor Carrier Safety Administration.
3

Kolla resurser såsom kundrecensioner och Better Business Bureau för att se till att du hyra ett företag som levererar sina löften.
färdigställa kontraktshandlingarna
4

Adress några särskilda villkor för din bil. Är det en sällsynt eller klassisk bil? Länkade transporter kan ge bättre skydd mot väder och vind, men det kan kosta upp till 50 procent mer än en öppen släpvagn.
5

överens om upphämtning och leveransdatum. Se till att någon kommer att vara där för att lossa och ta emot bilen.
6

Forskning bolagets försäkring mot stöld eller skada. Var medveten om eventuella merkostnaderna för försäkring och vad restitution ska göras om skador uppstår. Ditt hem ägarens policy kan ge extra täckning. Kontrollera med din agent för mer information.
7

Ordna betalningsvillkor. De flesta företag kommer att kräva en deposition i förskott i form av ett kreditkort eller bankväxel, och de återstående medlen kommer att bero på leverans.
8

Bolaget ska leverera ett slutligt avtal eller uppsättning villkor. Bekanta dig med förväntningar från båda parter. Läs allt pappersarbete noga innan du skriver.
Förbered Vehicle
9

Förbered din bil för transport genom att avaktivera larm och undanröja icke permanenta poster såsom antenner, bagage eller cykelställ , och tollway passerar. Ta fotografier av bilen för att dokumentera dess skick. Håll bränslet nivå mellan 1/8 och 1/4 av en tank.
10

Föraren kommer att inspektera fordonet vid upphämtning och ge en inspektion eller fordonets skick rapporten, som du kommer att krävas för att underteckna . Fordonet ska vara ren inifrån och ut för att möjliggöra en rättvis kontroll och förhindra eventuell förlust av personliga tillhörigheter. De flesta transportföretag tillåter dig att transportera personliga föremål i bilens bagageutrymme, upp till en viss viktgräns. Notera att dessa poster inte täcks av bolagets försäkringar.
11

besiktiga fordonet noggrant vid leverans. Du kommer återigen att behöva skriva för fordonet och ge slutbetalning innan den kan släppas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148011.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.