Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en manuell '95 Honda Civic

Honda Civic har varit en av de mest populära modellerna i den japanska biltillverkaren historia. Inte bara är den kompakta Civic en sparsam gas sipper, men också det är generellt mycket pålitlig och rolig att köra. Liksom de flesta bilar, samhällskunskap finns med manuell eller automatisk växellåda. Att köra en manuell växellåda Civic kan verka skrämmande i början, men med övning och förtrogenhet processen känns naturligt. Instruktioner
1

Placera dig själv i förarsätet och bekanta dig med kontrollerna. En manuell Civic har tre fot kontroller, en ratt och en växelspak, en automatisk växellåda har två fotkontroller. Den bortre vänstra pedalen aktiverar kopplingen. Hitta bromspedalen i mitten och gaspedalen till höger.
2

Öva växling innan '95 Civic. Den växlande mönster ofta illustreras på shifter knopp. Med kopplingen nedtryckt, vägleda shifter rakt fram till första växeln. Dra rakt bakåt för att hitta andra växeln. Skjut reglaget framåt och något till höger för tredje växeln. Försök att känna efter spåren som öppnar upp så du växla. Fjärde är rakt bakåt från tredje och femte är över till höger en liten och uppåt. Öva växling genom alla kugghjulen. Du kommer att upptäcka att den femte är längre bort från dig än första. På en Civic femväxlad växellåda, är omvänd under femmans växel, över till höger så långt som spaken går och tillbaka.
3

Trampa ned kopplingspedalen hela vägen till golvet med vänsterfoten och trycka på bromspedalen med höger fot. Vrid nyckeln i tändningslåset för att starta motorn. Med din högra hand, flytta på växelspaken (pinne) till första växeln. Håll vänster hand på ratten klockan 9.
4

Flytta din högra foten från bromspedalen. Släpp parkeringsbromsen, om det behövs. Sakta släppte ut kopplingspedalen tills du känner att kopplingen ingripa, vilket vanligtvis är någonstans i mitten av pedalen resor. Bilen kommer att börja gå framåt lite när kopplingen börjar att engagera. Tryck lätt på gaspedalen med höger fot för att flytta bilen från en hållplats. När bilen börjar röra sig framåt, smidigt släpp kopplingspedalen resten av vägen medan du fortsätter att stadigt tillämpa gasen. Motorljudet ökar i tonhöjd.
5

Accelerera tills motorvarvtal (varv per minut) når 2.500 till 3.000 på varvräknaren. Växla in tvåans växel genom att samtidigt lyfta från gaspedalen och att kopplingspedalen trycks. Flytta din högra hand från ratten till växelspaken och flytta shifter in andra växeln. Fortsätt att accelerera upp genom växlarna, lyft från gaspedalen, att kopplingspedalen trycks och flytta till nästa högre växel när ögna på varvräknaren avläsningar.
6

Ta bilen till ett stopp genom att lyfta från gaspedalen och försiktigt trycka på bromspedalen med höger fot tills du känner att bilen börjar att sluta. När bilen saktar, nedväxling genom växlarna genom att kopplingspedalen trycks och flytta in i nästa lägre växel med växelspaken i höger hand. Som ni nedväxling, kommer bilen bromsa från motorn "bromsar" på samma gång det är långsammare från bromsarna. Vid nedväxling, låt kopplingen ut smidigt och inte flyttas till nästa lägre växel när motorn är på en högre varvtal, eftersom detta kommer att göra Civic ryck framåt. När Civic är ett stopp, växelspaken till friläge (utrymmet mellan växlarna) och släpp kopplingen samtidigt trycker på bromspedalen med höger fot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148512.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.