Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man stabiliserar en Tall Trailer

Bogsering en stor släpvagn är ett stort ansvar, eftersom en olycka med ett objekt av denna vikt och storlek kan leda till dödliga konsekvenser. Tall trailers är särskilt känsliga för obalans eftersom deras tyngdpunkt är mycket högre. Om släpet börjar svaja under körning, motstå frestelsen att motverka styra - detta kommer bara förstärka problemet och leda till en olycka. Istället styr så lite som möjligt samtidigt som du försiktigt bromsar. Saker du behöver
Tongue skala
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vagnens brutto släpvagnsvikt. Denna information finns på typskylten fästs i ramen på det släpfordon som GTW. Dela brutto släpvagnsvikt med 0,12
2

. Resultatet är den korrekta mängden ned-kraft, i pounds, bör trailern tillämpas på tungan.
3

Installera tungan skalan på fordonets bollen och placera vagnens koppel på toppen .
4

Ladda tyngsta lasten först placera den så nära golvet som möjligt och centrera den över vagnens axlar. Detta kommer att sänka släpets tyngdpunkt, vilket gör det mer stabilt.
5

Load resten av lasten uppmärksamma läsningen på trailern tunga skala. Skalan ska läsas korrekt vikt beräknat tidigare, när släpvagnen är fullastad. Om vikten är för låg, flytta en del last framåt. Om vikten är för hög, flytta en del last bakom axlarna.
6

Drive långsammare än normalt för att kompensera för den minskade hantering och bromsning. Om väderförhållandena blir blåsigt, dra över vid nästa rastplats och vänta på att vinden ska förflutna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149516.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.