Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lägger in en bil i neutrala från Park

Den neutral växel på ett motorfordon frikopplar motorn från hjulen och låter motorn gå på tomgång medan du kör . Även det neutrala växelläget inte är avsedd att användas under körning , måste du flytta en parkerad bil i friläge om du behöver driva fordonet eller ha det bogseras . Fordon med manuell eller automatisk växellåda kan snabbt och säkert flyttas till neutral från parkeringsläget . Instruktioner
1

kontrollera att fordonet är i parken genom att kontrollera den digitala indikator på instrumentpanelen kontrollpanelen eller indikatorn bredvid växelspaken på mittkonsolen . I fordon med redskap indikatorerna på instrumentbrädan , är fordonet i parken om bokstaven " P " på växel displayen markeras eller omges av en cirkel eller ruta . Om din växelindikator är på mittkonsolen , springan intill växel märkt " P " ska vara orange eller rött . Parken position är oftast längst till vänster i instrumentpanelen kontrollpanelen eller i toppositionen på mittkonsolen .
2

Engagera din växelspak i fordon med automatisk växellåda , och flytta shifter nedåt så att växelindikeringen färdas två kortplatser och belyser kugghjulet märkt " N. " Detta är neutralläge .
3

Trampa ner kopplingen om du har en manuell växellåda , och flytta växelspaken i mittläget på växellådan . Detta är neutralläget. Släpp kopplingen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148196.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.