Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man öka bränsleeffektiviteten på en Fiat Sienna 1.6 Bensin

Fiat Sienna är en fyra dörrars sedan säljs i utvecklingsländer. Den Fiat Albea är den europeiska versionen av Sienna. Den Sienna tillverkas i Brasilien, Argentina, Polen, Sydafrika, Turkiet, Indien, Kina och Vietnam. Tack vare sin ringa storlek och effektiv teknik, blir Sienna i genomsnitt 40 miles per gallon. Instruktioner
bränsleeffektivitet Fiat Sienna
1

Utnyttja Fiat Green Check-Up, en ekologi underhåll kontroll på din Fiat som tar 20 minuter. Fiat mekaniker kommer att kontrollera CO2-utsläppen från din Sienna, däcktryck och förhållanden, tillstånd luftfiltret och Motorinsugningssystem och batteriets skick. Korrekt underhåll är en av de bästa sätten att maximera bränsleeffektiviteten.
2

Shift till en hög växel så snart som möjligt. Den Sienna är oftast säljs som en manuell växellåda som ger föraren möjlighet att övergå till höga växlar vid lägre hastigheter. Vid höga växlar motorn stängs långsammare, så det inte bränner lika mycket bränsle. En övergång till höga växlar förr tar avstånd från acceleration makt, men det kommer att spara gas.Some Sienna modeller levereras med Speedgear alternativet, där bilen kan vara en helautomatisk eller du kan flytta bilen som en handbok genom att flytta växelspaken. Detta alternativ gör att du kan flytta till en hög växel tidigare än den automatiska växellådan skulle.
3

Undvik högtrafik. Sitter i trafiken bränner bränsle och minskar bränsleförbrukningen. Till exempel kör arbeta tidigt för att undvika rush trafik timme morgon.
4

Alter din körstil. Accelerera långsamt från en hållplats, använda farthållaren på motorvägen för den aktuella hastighetsgränsen, och glida till förväntade stopp snarare än påskynda och racketen på raster. Körsätt kan öka bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148044.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.