Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en 2001 Acura MDX

Körning med släpvagn med din Acura MDX kan vara en säker och händelselös upplevelse om du följer sina fysiska begränsningar. MDX är en medelstor lyx crossover med fyrhjulsdrift och 240 hästkrafter. Denna kombination ger en stabil bogsering plattform. Det är viktigt när du ansluter trailern att dubbelkolla alla anslutningar och testa släpets belysning. Broms, signal-och positionsljus är enligt lag och ofta misslyckas på grund av deras exponering för väder och vind. Instruktioner
1

Inspektera trailern du planerar att bogsera för att kontrollera att det är en lämplig storlek för din Acura MDX. Det viktigaste är släpets bruttovikt. Titta på släpets typskylt för denna information.
2

Jämför släpets bruttovikt på din Acura maximala dragkapacitet, som kan finnas i instruktionsboken. Bruttovikt av släpvagnen får vara mindre än Acura dragkapacitet. Inte dra en släpvagn, om dess vikt överstiger denna gräns, eftersom detta är osäkert för de åkande i Acura och andra bilister på vägen.
3

Kontrollera att kroken storleken på Acura MDX matchar kopplingen på släpet. En underdimensionerad DRAGKROK kan lossna under körning, vilket skapar en farlig situation.
4

Fäst släpets koppling till Acura hitchkrok genom att sänka den och säkra spärren. Lås spärren på plats med en sprint eller lås.
5

Anslut släpets kedjorna till hitch eller ram av Acura. Kedjorna måste passera under kopplingen. Detta kommer att fånga släpets tungan i händelse av frånkoppling och mildra problemet.
6

fästa släpets manliga elkontakten till bilens kvinnliga mottagare. Om de två inte matchar, kan du köpa en adapter från de flesta järnaffärer. Se till att alla säkerhetskrav lampor fungerar innan du försöker bogsera släpet.
7

Kör långsammare med släpet bakom dig för att kompensera för den extra vikten. Denna extra vikt kommer att avsevärt minska din bromsning och kurvtagning förmåga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149228.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.