Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips för att passera ditt förarprov

Att få rätt att köra bil har blivit synonymt med en övergångsrit. Nästan varje tonåring drömmer om att äga en bil och njuta av friheten som kommer med ett körkort. Självklart, innan du kan få ett körkort, måste du klara ett körprov. Genom att vara tillräckligt förberedda och upprätthålla en lugn sinnesstämning, kan följande tips hjälpa dig att klara ditt körkort. Förarens handbok

Studera din förarens handbok är absolut nödvändigt att passera ditt förarprov. Inget belopp av snabba tips eller metoder avkoppling kan ersätta goda, gammaldags beredning. Börja tidigt och testa dig själv ofta. Fokus på vägmärken och regler väg. Identifiera varje vägskylt och vägmarkör omedelbart. Vet körsträckor som det 3-sekunders regeln som säger att din bil ska ha en följande sträcka motsvarande avståndet tar bilen för att resa i tre sekunder.
Praktiken ofta

övningsköra så ofta du kan. Börja träna under tider och områden med låg trafik. Vänja sig vid känslan av ditt fordon. Du bör kunna använda gasen till motorn och stanna fordonet smidigt, utan att orsaka whiplash till dina passagerare. Lär dig att justera sätet och speglar för att passa din kroppsstorlek. Ägna särskild uppmärksamhet åt din användning av bakifrån och sidospeglar. Fortsätt att öva tills du har möjlighet att kontrollera alla dina speglar smidigt utan att orsaka dina ögon att undra från vägen i mer än en sekund. Du bör också tillämpa denna teknik för att kontrollera dina blinda sidor. Bekanta dig med placeringen av blinkers, signalhorn, vindrutetorkare, strålkastare och fara signal. De flesta examinatorer kommer att vilja se dig köra baklänges någon gång under provningen, så var beredd att köra i en rak linje när du backar.
Testförberedelser

Gå till sängs tidigt kvällen innan ditt körprov. På dagen för testet, äta en god frukost och recension vägmärken och signaler handen i ditt huvud. Visa upp vid provplatsen i minst 10 minuter för tidigt. Leende eller skämt när du möter din inspektör eftersom detta kan lugna din oro.
Mental förberedelse

Innan ditt test, ta en stund att samla din intelligens. Får inte igång förrän du är redo och i kontroll över dina känslor. Använd denna tid att ställa dina speglar och justera sätet. Om du fortfarande känner dig nervös eller skakig, flytta in andningsövningar. Ta ett djupt andetag, håll den, räkna till 20 och släppa ut det. Upprepa denna övning tills du känner dig redo att börja.
Ställ frågor

inte rädd för att ställa frågor om det är något du inte förstår. Din examinator kan försöka ge dig en kuggfråga för att testa din uppmärksamhet. Om din examinator säger något till dig som förvirrar dig, be om klargöranden.
Watch Out

Opassande hastighet är en av de vanligaste anledningarna till att människor misslyckas deras förarprov . Medan du kör, gå på en hastighet som känns tryggt och bekvämt för dig. Detta kan inte vara på hastighetsgränsen. Samtidigt, vill du inte gå för långsamt eftersom detta kan vara en indikation på att du inte är säker bakom ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149369.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.