Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips för manuella växellådor

Manuella växellådor är roligt att arbeta. Den enkla handlingen att använda växelspaken och kopplingen att växla håller föraren kopplad till handlingen att köra. Dock kan köra en manuell växellåda verka skrämmande för en person som aldrig har gjort det förut. Men en gång bemästrat, det är en färdighet som kommer att hålla en livstid. Det viktigaste att tänka på när man kör en bil med en manuell växellåda är att ta hand om kopplingen. Öva i parkeringsplats
p Om du aldrig har drivit en manuell växellåda eller ännu inte behärskar konsten att flytta, har någon köra dig till en parkeringsplats. Öva på en tom parkeringsplats kommer att förhindra en del av stressen av att lära på livligt trafikerade vägar. Nya drivrutiner behöver ofta känna hur kopplingen fungerar. I en parkeringsplats, kan du lära dig exakt hur en koppling ingriper utan att oroa andra bilar.
Håll Koppling i bra skick

Håll foten från kopplingspedalen inte aktivt använda den för att växla om. En koppling kommer att pågå en lång tid när vårdas på rätt sätt. Onödig press på kopplingen leder till onödigt slitage.
Drive i rätt redskap
p Om bilen låter som den arbetar för hårt, är chansen att du är "släpa" bilen, eller kör i en växel som är för hög för bilens hastighet. Alltid hålla bilen i rätt redskap för sin snabbhet. Motorn ljudet ska vara slät, utan övervarvning buller.
Använd bromsarna

Du kan använda kopplingen för att nedväxling, men detta underställer detta överskjutande slitage. På en ljus, alltid sätta bilen i friläge och håll bilen med bromsarna. När ljuset ändras, kan du växla till första växeln och gå. Denna regel gäller för kullar också. Vissa förare hålla bilen stilla på en kulle med kopplingen, men det slits ner kopplingen. Använd pauser istället.
Öva Stalling

Är det inte det vi försöker undvika? Även om du kanske inte vill stanna, om du tränar stannat upp på en säker plats, t.ex. i en tom parkeringsplats eller på en lugn gata, kommer du lära dig hur det känns att stanna och få bilen att gå igen. Att öva motorstopp, släpp kopplingen snabbt som du kommer till ett stopp. Stäng sedan bilen av, börja om igen, och placera shifter in först och köra iväg. Denna enkla handling kommer att ge dig en bra känsla för vad ett stall är och hur man kan lugnt starta fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148634.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.